La UCE Anoia celebra una participada jornada gastronòmica entorn a la matança del porc

27

La comunitat extremenya de Vilanova del Camí i de l’Anoia en general ha gaudit, aquest passat cap de setmana, de la jornada gastronòmica entorn a la matança del porc. Una activitat oberta, però, al públic en general i que la Unión Cultural Extremeña Anoia organitza des de fa 25 anys.

La festa va començar cap a 2/4 de 10 del matí amb la degustació de migas amb cafè amb llet, com marca la tradició extremenya, per als més matiners. Cap a les 11 h va arribar l’hora de l’esmorzar amb els entrepans de panceta i botifarra.

L’hora més concorreguda, però, fou la del dinar, cap a dos quarts de tres de la tarda. Unes 300 persones van compartir el cocido, que aquest any a banda dels cigrons i les cols, va requerir fins a 30 kg de xoriço, 15 kg de morcilla,15 kg de bofero i 15 kg més de barriguera. Tampoc no podia faltar la sopa, les postres i el cafè.

Des de l’entitat han agraït l’assistència de l’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte, acompanyada per l’equip de govern en ple. També van participar de la festa representants d’altres associacions vilanovines i anoienques, així com l’exalcalde d’Òdena, Francisco Guisado, i el també socialista Josep Ma Sala.

Durant el dia van actuar a la festa el grup de l’entitat, El Sentir de una Tierra, i el grup musical convidat de Los Trovadores de l’Anoia.