La tribuna: Carta d’Oriol Junqueras a la ciutat d’Igualada

19 d'octubre de 2018

Benvolguts amics i amigues d’Igualada,

És un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitadors, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sou un gran equip, solvent i compromès, i teniu (tenim) un gran candidat, l’Enric Conill, a qui des de Lledoners expresso tot el meu suport.

Recordo que el novembre de 2012 vaig ser a l’Escorxador d’Igualada i allí vaig sentir l’escalf de la gent, en la primera campanya electoral al Parlament que vaig protagonitzar com a cap de llista. Recordo aquell dia com si fos avui. Potser aquell va ser el primer míting de campanya en que vaig tenir la sensació que faríem un gran resultat.
Aquell dia us vaig dir que tenim l’oportunitat de guanyar, que volem desterrar la derrota dels ulls dels nostres i que volem dibuixar el somriure de la victòria, tota vegada que ja vaig afirmar que ERC era i és l’orgull i l’esperança de la nostra pàtria. Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. Les peticions de la Fiscalia evidencien els pals de cec de l’estat. Aquest moment històric demana el nostre compromís, la nostra cohesió com a grup humà, intel.ligència política i eficàcia per damunt de la cridòria.

Esquerra Republicana de Catalunya, ara com en el passat, està pagant el preu més alt pel seu compromís amb la justícia, la llibertat i l’1 d’Octubre. Els seus homes i dones, un cop més, han estat davant de tot, tirant del carro quan feia pujada. Aquesta llarga història de defensa del país i de construcció d’una majoria republicana ha servit per sumar molts partidaris a la causa de la justícia i la llibertat. Tal com us deia aquell dia, amb les mateixes paraules que avui són clarificadores i més reveladores que mai: Si es tracta d’ampliar les bases de l’independentisme, qui millor que nosaltres, que fa més temps que ningú que estem a les trinxeres de l’àrea metropolitana, l’Anoia i el Bages i convencent gent que no està convençuda? Us ho vaig dir aquell dia i avui ho torno a reblar.

Volem una victòria de país, inapel.lable, volem una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà i aquesta majoria comença per Igualada, per tots i cadascun dels nostres pobles i ciutats.

Molts ànims a totes i tots.

Persevereu perquè jo ho faré.

Estigueu orgullosos de tot el que hem fet i prepareu-vos per tot el que vindrà.

Una immensa abraçada a totes i tots, guanyarem!

(Aquesta carta escrita des de la presó de Lledoners serà llegida a l’acte de presentació de la candidatura d’ERC a Igualada a l’Ateneu Igualadí)

Oriol Junqueras

President Esquerra Republicana de Catalunya

Comparteix l'article:

Deixa un comentari