La Torre instal·la quatre càmeres per prevenir incendis
L

29 de juny de 2022

La Torre de Claramunt ha instal·lat un grup de quatre càmeres de visió per la prevenció d’incendis forestals a Pinedes d’Armengol. Les càmeres s’han col·locat a la torre de Tecnocolor, van connectades a internet i al subministrament elèctric dels dipòsits de Pinedes. La instal·lació ha estat possible amb la col·laboració dels propietaris de la torre.

De les quatre càmeres, tres han anat a càrrec de l’ajuntament de La Torre de Claramunt i una a càrrec de l’ajuntament de Carme. Està previst la instal·lació d’un altre càmera a Miramar.

Aquest sistema de vigilància forestal està gestionat des del Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal a través de la plataforma www.vigilant.cat i consta d’una àmplia xarxa de càmeres arreu del territori. Les càmeres donen suport al sistema de vigilància d’incendis forestals, i també poden ajudar a fer-ne el seguiment quan estan actius. La plataforma ofereix una retransmissió en directe de les càmeres a tots els usuaris registrats. Per als no registrats, es comparteix una retransmissió en diferit per a l’observatori del paisatge per part de particulars.

L’alcalde de La Torre de Claramunt, Jaume Riba, explica que “aquesta acció s’inclou en el pla de prevenció d’incendis forestals, un pas més en aquesta lluita ja que poden ser de gran ajuda a l’hora de controlar la seva extinció.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta