La Torre homenatja les seves arrels amb una nova edició de la festa de la Cassola de Vinya
L

13 de novembre de 2015

FESTA_DE_LA_CASSOLA_DE_VINYA-wpcf_680x400.jpg

Diumenge 15 de novembre la Torre de Claramunt celebrarà una festa dedicada a la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri. La matinal tindrà lloc de les 9 del matí a les 2 del migdia al nucli de Vilanova d’Espoia. D’aquesta manera, des de l’ajuntament de La Torre es fa una aposta per descentralitzar les activitats del casc antic i donar joc al nombrosos nuclis que formen el municipi.
Una vegada més, la Torre de Claramunt fa un homenatge a les seves arrels i al llegat de tots aquells que durant molts anys van treballar a la vinya, posant en valor elements tradicionals com la cuina de vinya i les barraques de pedra seca.
En aquesta edició, a més de la Cassola de Vinya es podrà tastar l’Olla de Murri, una altra especialitat de la cuina de pagès, en aquest cas típica de l’hivern. Una de les principals novetats és l’emplaçament de la fira, que aquesta vegada es trasllada al nucli de Vilanova d’Espoia, on els veïns s’han implicat de ple per garantir l’èxit de la festa.
Un dels principals atractius de la fira serà la degustació de la Cassola de Vinya i de l’Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. L’Olla de Murri era el menjar d’hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes i estaven tot el dia fora de casa, està feta amb carn dels corrals de pagès i productes de la terra de l’època.
Per a participar de les degustacions caldrà adquirir un tiquet, al preu de 8 euros, que donarà dret a provar la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri, acompanyat de vi o cava de la terra i també un bunyol de postres. A més, al llarg del matí totes les persones interessades podran tastar el vi i el cava dels productors de proximitat. Els interessats en la degustació cal que sàpiguen que hi ha un topall de 300 tiquets a la venta.
A més de la gastronomia, la festa vol posar en valor el patrimoni que suposen les barraques de pedra seca. És per això que al llarg del matí es podrà participar en un taller de construcció de barraques pedra adreçat als més petits, que podran descobrir com es construïen. També es farà una exhibició d’una barraca de pedra construïda pels veïns de Vilanova d’Espoia, i es realitzarà una ruta a peu per descobrir les barraques que es conserven a l’entorn d’Espoia i La Serra.
Paral·lelament, mentre es vagin coent les cassoles, hi haurà activitats que amenitzaran la jornada. Per exemple, es faran diferents demostracions de desgorjament d’ampolles de cava, hi haurà una mostra de vins i caves de la zona, tindrà lloc una trobada de plaques de cava i intercanvi d’exclusives plaques commemoratives de la festa, entre altres. A més, a les dues del migdia tindrà lloc l’exhibició del falcons i gegants de Vilanova d’Espoia, entre altres.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?