La residència de Vilanova defensa la seva gestió de la crisi sanitària: “s’ha qüestionat la tasca dels professionals de manera injusta”

402

Després que l’Ajuntament de Vilanova del Camí avisés que actuaria d’ofici davant la fiscalia si creia que la residència Amavir del municipi no estava actuant correctament per fer front a la crisi del coronavirus, l’empresa que gestiona el centre ha emès un comunicat defensant la seva gestió. En aquest document indiquen que consideren que “s’ha posat el focus en la residència de Vilanova d’una forma totalment injusta. S’ha qüestionat la tasca dels professionals de centre, arribant fins i tot a plantejar la possibilitat d’interposar demandes davant la Fiscalia”. Així, des de la residència afirmen que “no és veritat que la residència no estigui aplicant correctament les mesures d’aïllament i sectorització”. Des d’Amavir expliquen que sanitaris del CAP Nord d’Igualada comproven cada dia el funcionament de la residència i que “s’estan seguint tots els protocols marcats”.

Els gestors del centre lamenten la trentena de morts que té la residència de Vilanova, però defensen que “no és un cas aïllat i no es pot culpar els professionals de el centre d’aquesta mortalitat. La situació està sent dramàtica en totes les residències de Catalunya, com està posant-se de manifest en les dades que està facilitant la Generalitat”.

A més, denuncien la falta de mitjans per fer front a aquesta epidèmia, “no se’ns han acceptat derivacions als hospitals i no s’ha prioritzat a aquests centres per a la realització de tests. És molt difícil lliurar una guerra d’aquesta magnitud sense les armes necessàries i, lamentablement, no se’ns han donat”.

Finalment, els gestors del centre expressen la confiança en què, després de la reunió que es va celebrar aquest passat dilluns amb l’Ajuntament de Vilanova i l’equip sanitari del CAP Nord d’Igualada, “hi hagi màxima coordinació” per fer front a aquesta situació.