12.2 C
Igualada
Dilluns, abril 12, 2021

La Renda Urbana: més de 75 anys en el món immobiliari

L’empresa compta amb una important trajectòria ascendent, que els ha consolidat com un referent a la comarca en administració i gestió immobiliària

Sector: Immobiliari
Ubicació: Igualada
Treballadors: 10
Any fundació: 1941

Des de fa poc més de tres anys al carrer del Retir número 27, baixos, en ple centre de la ciutat d’Igualada, hi trobem La Renda Urbana. Una empresa familiar, creada el 1941, dedicada des dels seus inicis al món immobiliari.

Les noves oficines s’han construït totes a peu pla, amb grans sales per a poder desenvolupar les reunions de comunitat, i tot amb un disseny exclusiu, obra d’un igualadí, que els ha merescut el premi emèrit al millor projecte de decoració atorgat per l’Ajuntament d’Igualada.

Actualment hi treballen 10 persones, un gran equip involucrat i implicat en l’empresa, que ajuden als clients a trobar la casa que busquen, a trobar el millor comprador pel seu pis, o a trobar la millor resolució als seus problemes veïnals. Al capdavant de tots ells hi trobem als germans Graells.

L’origen de l’empresa, però, l’hem de buscar 75 anys endarrere en un pis del carrer Sant Jordi de la capital anoienca, i darrere el nom de Vicenç Pasqual Riera. Ell va ser el creador de l’empresa i el responsable d’implantar la primera agència immobiliària a la ciutat. Ja en els seus inicis La Renda Urbana oferia el servei de compra i venda d’habitatges, de fet va vendre promocions senceres de pisos que encara avui podem veure a la ciutat. També oferia el servei d’administradors de finques, assegurances, i en aquell moment també eren la delegació de la Cambra Urbana de la propietat. Al cap d’uns anys, Vicenç Pasqual, veient que els seus hereus s’obrien camí cap a altres camps professionals diferents a l’immobiliari, va decidir cedir l’empresa al pare dels germans Graells. Des de llavors, i passant per una segona seu situada a la Rambla Nova 24, La Renda Urbana ha anat creixent i avui l’empresa compta amb una trajectòria ascendent que l’ha fet consolidar com un referent a la comarca en administració i gestió immobiliària. “Hem crescut amb coherència i amb una cultura d’empresa basada en l’honestedat, la prudència i preocupats sempre per innovar en tot moment, aprofitar les eines que ens aporten les noves tecnologies, i oferir als nostres clients les millors eines de control sobre el seu patrimoni”, apunta Celeste Graells.

Venda i lloguer d’immobles amb un assessorament adequat i el suport de les noves tecnologies
La Renda Urbana té en cartera tot tipus de propietats per vendre o llogar, principalment a la comarca, tot i que també compta amb immobles en altres punts del territori català. Faciliten la compra o el lloguer de la propietat i ofereixen tot l’assessorament tant fiscal com jurídic relacionat amb l’operació, així com també aporten als clients i inversors el coneixement i l’experiència necessària per optimitzar el rendiment i la revalorització dels immobles.

Són molt conscients de l’era tecnològica actual i la importància d’internet en el seu sector, per això, explica Celeste Graells “nosaltres estem presents en diferents portals immobiliaris per que ens agradi o no, sabem que quan els consumidors busquen un pis ho fan a través d’aquests grans aparadors digitals i per tant ens hem de nodrir d’aquests”. La Renda Urbana és present en portals com habitaclia, fotocasa, pisos.com, i “des de fa un mes també a Infopis, gràcies a la gestió de la Unió Empresarial de l’Anoia”.

Administradors de finques
Un altre dels serveis que ofereixen és el d’Administració de Comunitats. Tres persones de l’empresa s’encarreguen de la gestió de desenes de finques aportant tot el seu coneixement i experiència amb l’objectiu de conciliar les relacions humanes i la bona convivència entre els veïns. “És una tasca molt maca pel tracte diari amb la gent, però a la vegada cal afegir un pessic de psicologia per què en alguns casos no és fàcil trobar el punt mig i l’acord final entre opinions oposades”.
Les noves i àmplies instal·lacions del carrer del Retir ofereixen la possibilitat de celebrar les reunions de comunitat allà mateix, en sales de gran capacitat i amb accés a persones amb mobilitat reduïda.

Gestió immobiliària individualitzada
La Renda Urbana ofereix tots els serveis relacionats amb el món immobiliari, així doncs, també assessoren en temes de redacció de contractes de compra venda d’arres, assessoren en compra, venda o lloguer, gestionen la documentació necessària i els tràmits notarials, treballen a diari al costat dels propietaris per aconseguir la màxima rendibilitat dels pisos informant-los regularment de tot el que els pugui afectar, etc.

Com està el mercat immobiliari?
“Avui podem dir que hi ha moviment al mercat immobiliari, tant en compra i venda de pisos com en el sector del lloguer.

La crisi ha fet augmentar l’opció del lloguer entre la població, i la mostra la veiem en l’escàs mercat que tenim per oferir. El lloguer, però, està “amenaçat” per la legislació que el regula, modificada el 2013, i que diu que els contractes de lloguer tenen una vigència només de tres anys amb el greuge que el propietari pugui reclamar el pis al cap d’un any d’haver signat. Davant aquesta normativa, que crea inseguretat a les persones, els clients sovint opten per buscar pisos de compra, sobretot en el mercat de 2a mà, que és el que més moviment registra. Essent cert, que a Igualada no s’ha fet cap nova promoció d’habitatges des del 2007, excepte el nou bloc de Cal Font.
Els pisos buits i tancats també és un problema que té el mercat immobiliari. És un tema complex que s’hauria d’estudiar cas per cas, ja que en alguns casos, aquests pisos són de propietaris que els han heretat però que econòmicament no els poden reformar per posar-los en el mercat de lloguer. En aquest sentit, potser l’administració hauria d’ajudar o incentivar d’alguna manera a aquests propietaris, tot i que reitero, és un tema complex.

Pel que fa a Igualada, hem d’estar orgullosos de la ciutat que tenim: còmode, amable, segura, amb tots els serveis al nostre abast… però és cert i t’adones caminant pels carrers, que hi ha molts locals buits. El motiu, en opinió meva, no és la falta de rendibilitat dels negocis, sinó que una ciutat com la nostra no és suficient per tants negocis. El patró de construir un edifici amb un local als baixos no és lògic ni viable. Voltant per ciutats europees veus com hi ha molts baixos que són pàrquings o fins i tot petits hotels. No sé si és una bona opció, però potser el canvi d’imatge d’alguns carrers d’Igualada podria començar buscant alternatives com aquestes”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Obre les portes “Moda Re-”, una botiga de Caritas de roba sostenible

Aquest passat divendres va obrir les portes a Igualada una nova botiga de moda: “Moda Re-” , que posa a la venda tot tipus...

Comencen concentracions en contra de l'”allau” de parcs eòlics i solars

La Xarxa Segarrenca per la Sobirania Energètica ha començat a mobilitzar-se en contra de "l'allau i massificació" de centrals eòliques i solars que hi...

No poden trencar la tendència de derrotes tot i el bon partit

VIC RIUPRIMER 4 CF IGUALADA 1 Inversemblant derrota de les igualadines en un partit per sortir amb el cap ben alt. Les blaves visitaven el complicat...

Victòria balsàmica

Inici de la segona fase pels igualadins. Deu partits per intentar aferrar-se a la Tercera Divisió. Repte complicat, però sent coneixedors que treure una...

Benvinguts al programa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu

Per aquest curs actual 2020-2021, ens han escollit per ser una de les escoles ambaixadores de la Unió Europea. Cada any, la direcció general de...
Compartir