La rehabilitació de Cal Salinas s’inaugura aquest dissabte
L

28 de juny de 2019

Aquest dissabte 29 de juny al migdia es realitzarà la inauguració de la rehabilitació de l’Edifici de Cal Salinas, amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells,i el President d’APINAS, Enric Fillat.

Aquesta intervenció s’ha pogut realitzar gràcies a la cessió d’ús dels espais de la Torre de Cal Salinas per part de la Fundació Hospital Comarcal d’Igualada, i l’empresa municipal PIMHA a l’entitat APINAS, i al finançament obtingut amb les subvencions de la Diputació de Barcelona, 400.000 €, la Mancomunitat per l’atenció a les persones amb Discapacitat Intel·lectual de la comarca de l’Anoia formada per 21 municipis, 200.000 €, i la resta del finançament s’assoleix amb els fons propis d’APINAS constituïts per les aportacions de socis i col·laboradors, 200.000 €.

Les obres es van iniciar el mes de juny de 2018. Al llarg d’aquest any s’ha procedit a fer una rehabilitació integral de l’edifici, amb la reposició de totes les instal·lacions i dels espais del seu entorn, seguint el projecte redactat per l’arquitecte Jaume Riba i Samarra que també ha dirigit aquesta intervenció.

Aquest edifici emblemàtic de Cal Salinas està destinat a l’ampliació dels espais de l’Escola Àuria, per tal d’ubicar-hi el nou servei “Aula Integral de Suport”, amb una capacitat màxima de 24 alumnes amb necessitats de suport educatiu derivades dels trastorns de conducta. La distribució de l’espai s’ha fet en 4 aules, 2 sales d’atenció individualitzada, un office menjador, 1 sala polivalent i espais per infermeria i sales de reunions.

L’edifici també acollirà espais de gestió tècnica i administrativa i un habitatge per un màxim de 8 residents en règim de llar-residència. Resten pendents els equipaments de mobiliari que s’aportaran en el moment d’iniciar les activitats dels diferents serveis que estan previstos ubicar en aquest edifici.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta