8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

La reconversió d’El Tiritas, l’independentista de Montbui que va trencar el nas d’un Policia Nacional a Barcelona
L

Publicitat

El jutjat de guàrdia d’Igualada va deixar dimecres en llibertat amb càrrecs el veí de Santa Margarida de Montbui que va ser detingut dilluns acusat d’haver agredit un manifestant a la concentració de Jusapol de dissabte a Barcelona.

L’home, de 40 anys, continua acusat dels delictes de lesions, desordres públics i atemptat a l’autoritat. En la seva compareixença davant del jutge, l’anoienc es va acollir al seu dret a no declarar. El magistrat va acordar la llibertat provisional i va resoldre la inhibició al partit judicial de Barcelona, partit on van ocórrer els fets.

Els Mossos d’Esquadra van detenir al montbuienc a casa seva, al nucli de San Maure de
Montbui, si bé ja s’havia entregat a primera hora del matí a la comissaria d’Igualada, però llavors no se’l va detenir ja que no s’havien practicat les diligències.

La manifestació de dissabte de Jusapol era per homenatjar els policies nacionals i guàrdies civils que van actuar l’1-O a Catalunya. Un grup d’independentistes va colpejar i increpar els policies espanyols que es concentraven a Via Laietana, amb insults com ‘gentussa’ o ‘feixistes’.

Un vídeo gravat per un testimoni mostra com es llença una ampolla i com el montbuienc,
que porta una bandera estelada, clava diversos cops de puny a un manifestant, un Policia Nacional que no estava treballant. Un altre home clava cops de peu a la mateixa víctima i finalment els Mossos d’Esquadra acaben intervenint.

La reconversió del “Siscu”
De seguida que es van produir els fets van aparèixer a les xarxes socials moltes informacions falses sobre la identitat del detingut, que portava una samarreta de la Penya Blaugrana d’Igualada en el moment dels fets.

El seu cas és realment curiós. Es tracta de Francisco L.G., i és força conegut al barri de Montbui, on ha viscut tota la vida, si bé en els darrers anys té molta vinculació amb Igualada. Conegut per tothom com “El Tiritas”, el Siscu, com la seva família el coneix, no tenia res d’independentista fa només tres anys.

Una persona molt propera a la família ens explica que “ningú entén què li ha passat a aquest home. En tres anys no només es va tornar independentista, sinó que s’ha radicalitzat. Els seus pares són molt coneguts al barri i, la veritat, no entenen com s’ha pogut transformar d’aquesta manera. No sabem si s’ha ficat en algun grup concret i s’ha desmarxat”.

Un cop d’ull a la seva pàgina de Facebook corrobora de seguida aquestes afirmacions. El seu perfil a les xarxes està ple a vessar de missatges i proclames independentistes.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies