27.6 C
Igualada
Divendres, juliol 1, 2022

La recollida de residus “porta a porta” per al sector comercial, a punt

Igualada ha començat a implementar una bateria de millores pel que fa a la recollida selectiva de residus. La principal novetat, serà el servei Porta a Porta comercial per a grans productors com poden ser supermercats, restaurants o grans comerços que té previst implementar-se a finals del mes que ve.

Aquesta setmana entra en marxa la campanya amb l’organització de sessions participatives amb comerciants i restauradors que ajudarà a redefinir el servei. Pel que fa a les altres millores, i de les quals, se’n beneficiaran tots els ciutadans i ciutadanes, entra en funcionament l’ampliació de l’horari de la deixalleria fixa -obrint diumenges al matí-, s’engega un nou servei de recollida concertada de poda amb saques, i la recollida de voluminosos s’amplia a dos dies a la setmana (dilluns i dijous).

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives.

D’altra banda, a partir d’aquest mes de maig, gairebé la totalitat d’ubicacions de contenidors de la ciutat disposaran de les 5 fraccions de selectiva (255 ubicacions en total, 5 pendents completar) i és que l’Ajuntament ha incrementat els darrers 5 anys el nombre de contenidors d’envasos en un 57%, un 70% en els de vidre i un 55% en els de paper.
A més a més, s’ha estudiat el canvi d’ubicacions d’alguns grups per tal que el servei sigui el més complet possible i respongui a les necessitats de cada carrer.

La recollida selectiva Porta a Porta, consisteix a lliurar els residus de forma separada i al davant de la porta de l’establiment al servei municipal de recollida, segons un calendari i horari establerts per cada fracció. Aquest nou sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara acabaven a l’abocador, suposant una millora ambiental i també d’eficiència econòmica.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es vol fer un pas endavant que suposarà una millora en matèria de residus i un fort compromís ambiental amb la ciutat. Per a l’ocasió, s’han organitzat unes sessions participatives per als comerços i restauradors.
Els comerços estan convidats a participar ja aquesta setmana i també dilluns 23 (de 10.00 a 11.30 h telemàtica) i dimecres 25 (de 15.00 a 16.30 h telemàtica). Les sessions pels restauradors van ser dilluns i dimarts d’aquesta setmana, al Museu de la Pells i també el dimarts 24 (de 17.00 a 18.30 h telemàtica). El paradistes del Mercat, el dimarts 24 (de les 14.00 a 15.30 h telemàtica).

Els residus comercials representen de mitjana als municipis catalans entre un 36% i un 40% del total de residus que es generen. Per aquest motiu, el decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprovava el Text refós de la Llei reguladora dels residus, estableix l’obligatorietat de la correcta separació en origen i el reciclatge de totes les fraccions de residus a les activitats comercials i industrials.
El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “aquestes actuacions ajuden a seguir amb el increment en la recollida selectiva de la ciutat. la recollida selectiva ha millorat molt els ultims anys, i amb aqeustes accions fem un pas endavant per a millorar-la encara més”.

Pel que fa a l’increment de contenidors de selectiva, el regidor Vives ha detallat que “les enquestes i estudis indicaven que el nivell de reciclatge augmentaria si els diferents contenidors de selectiva estiguessin agrupats, una aportació que ens va semblar encertada i així ho hem fet”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Visitanoia, una altra proposta per promocionar el turisme

La sectorial de turisme de la Unió Empresarial de l’Anoia que aglutina i representa a les empreses del sector ha presentat la creació d’una...

La Síndica de Greuges d’Igualada va atendre 130 casos durant el 2021

La Síndica de Greuges, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha...

Més de la meitat dels anoiencs no s’ha posat la tercera dosi de la covid-19

Salut ja fa mesos que administra la tercera dosi de la vacuna covid a Catalunya. La dosi de reforç busca garantir la protecció de...

L’editorial: Confiar en la vacuna

L’Anoia acumula 679 morts per covid-19 des que va iniciar-se la pandèmia, el mes de març de 2020. Una xifra preocupant, prou com perquè...

Llegendes, cançons populars, dansa i tradicions d’arreu dels Països Catalans arriben a Tous

Sant Martí de Tous es convertirà un any més en l’epicentre de les llegendes. La 13a edició del festival de Llegendes de Catalunya començarà...
Compartir