4.4 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

La recerca local exhibeix la seva bona salut a Igualada
L

Publicitat

La 18ena edició Recercat, la jornada de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, ha retornat la recerca local a les places i carrers de les ciutats i pobles catalanes.
Igualada, capital de la cultura catalana 2022 i ciutat amfitiriona, ha acollit durant el 5,6,7 i 8 de maig el treball que desenvolupen al llarg de l’any els centres d’estudis i els ateneus, el qual s’ha pogut visitar a la Carpa de la Plaça de Cal Font. 10 estants per 10 propostes territorials, més d’una 50ena de pòster expositius i entorn a 150 entitats participants.

El Recercat, organitzat per per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), la Federació d’Ateneus (FAC), l’Ajuntament d’Igualada, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i l’Ateneu Igualadí, ha aglutinat 500 persones, entre visitants i membres del col·lectiu. Un èxit d’assitència i la consolidació de les xifres pre-pandèmiques.

L’acte central de la jornada ha estat l’entrega dels Premis Recercat 2022 atorgats a la Societat Andorrana de Ciències (SAC) i ‘ex-aqueo’ a Pere Pascual Domènech i Josep Campany Guillot.

Els propers dies encara es podran visitar les tres exposicions: “El Segre: la memòria d’un riu”, “Quan s’enduen el país” i “Tota pedra fa paret” ubicades al Museu de la Pell, l’Ateneu Igualadí i a la Biblioteca Central, respectivament.

Els continguts de les taules rodones i presentacions es podran recuperar al canal de youtube de l’Institut Ramon Muntaner.

La jornada posa en valor i projecta la activitat i la repercussió del treball continuat i arrelat territorialment dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i dels ateneus federats.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies