La primera jornada del Rec.020 atrau milers de visitants a Igualada

100

La 21a edició del Rec.0 Experimental Stores, el festival de pop up stores més gran d’Europa, va donar el tret de sortida aquest dimecres al matí amb un total de 60 antigues adoberies transformades en pop-up stores de moda, on s’hi han instal·lat més de vuitanta marques de moda i dissenyadors. El festival de venda radical, que s’allargarà fins dissabte, ha atret milers de persones a Igualada en la seva primera jornada, on les firmes presents ofereixen els seus estocs a preus únics. Amb motiu del 10è aniversari, el Rec.0 ha fet una aposta per posar el patrimoni al centre del festival, amb visites guiades a antigues adoberies i adoberies en actiu del barri del Rec, unes iniciatives amb molt bona acollida per part del públic.

L’oferta de visites guiades amb motiu del 10è aniversari ha permès als visitants conèixer el barri del Rec més autèntic a través de l’adoberia en funcionament Curtits Badia, o les visites guiades a l’adoberia museïtzada Cal Granotes, on es pot veure el procés d’adobat del segle XVIII.

En aquesta primera jornada del Rec.0, milers de persones van aprofitar, també, per gaudir de les varietats gastronòmiques dels food trucks i el nou pati gastronòmic amb cuiners locals i productes de quilòmetre zero. En total, 32 punts de restauració distribuïts en vuit espais del circuit ofereixen cuina per a tota mena de gustos: des de la cuina catalana, italiana, asiàtica o índia, fins a la barbacoa texana. La idea és poder fer un recorregut per cuines de tot el món sense moure’s del circuit Rec.0.

Pel que fa a l’oferta musical, destaquen grups i cantautors com Joan Colomo, Red Pèrill, JoKB, Beth o Pulmon, entre d’altres. Demà divendres, al pati i escenari Estrella Damm, se celebrarà un concert que commemorarà els 10 anys del Rec amb el grup Senyor Oca. Per primera vegada s’organitza la Rec Battle, una competició de rap que buscarà el millor rimant en estil freestyle. També es posa a disposició dels grups i músics novells l’espai Rec Music Box, on els musics que comencen podran fer el seu primer concert. Per als més joves el Dj. Andreu Presas de Ràdio Flaixbac farà un taller de Dj adreçat als nens i nenes. Al llarg dels quatre dies del festival, el Rec.020 completarà l’oferta musical amb més de 25 propostes musicals, amb sessions de jazz i bossa nova, a més de sessions de Dj i música electrònica a diferents patis del circuit.

Pels amants del cinema, des d’avui i fins dissabte Zoom Festival instal·la el seu espai de cinema a l’Adoberia Bella, on oferirà una programació cada tarda.