29.7 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

La posada en marxa del Centre Cívic Nord, prevista per la tardor

Un article de

La posada en marxa del Centre Cívic Nord, prevista per la tardor
L

Les obres de construcció del futur Centre Cívic Nord es troben pràcticament al 60% a dia d’avui i, segons l’evolució actual, es preveu la seva posada en marxa de cara a la propera tardor.

Amb una inversió propera als 3 milions d’euros, l’equipament s’aixeca en un terreny de 1.600 m2, a tocar de l’Hotel Amèrica, amb façanes a l’Avinguda Mestre Muntaner i al carrer Sant Martí de Tous. L’Ajuntament va adquirir l’any 2016 aquesta parcel·la, de titularitat privada, ja amb aquesta voluntat. L’edifici constarà de cinc plantes, amb el seu accés principal pel c/ Sant Martí de Tous, on també es desenvoluparà una nova zona verda. Serà una estructura diàfana, amb molta entrada de llum natural, plenament accessible per a tots els seus usuaris i que seguirà també criteris d’eficiència energètica que li han de permetre disposar de la màxima classificació A.

L’Ajuntament va elaborar un pla funcional per avaluar les necessitats i requisits que hauria de tenir la instal·lació per a oferir uns espais i serveis el més adequats possible a allò que demandarà la ciutadania. Seguint aquest pla, a la planta baixa es preveu ubicar-hi el vestíbul general i la recepció, l’espai de treball dels responsables de coordinació, l’espai de trobada, una sala polivalent gran, els serveis sanitaris generals i vestidors; a la planta primera hi haurà una sala gran de lectura. Ja a la segona planta s’hi podrà trobar l’espai polivalent per entitats amb un despatx de tècnics i l’espai d’oficines on es preveu traslladar el departament d’Entorn Comunitari i Cooperació. A la planta tercera hi haurà una aula de cuina, una aula de formació, l’espai de reunions i una aula de manualitats i, a la quarta planta es plantegen dues aules d’activitats dirigides i una terrassa que podrà acollir també activitats a l’aire lliure. Totes les plantes comptaran, a més, amb lavabos i espais de magatzem.

El futur Centre Cívic Nord d’Igualada vol oferir a les entitats i ciutadania de la zona Nord nous espais per a celebrar-hi actes i reunions, per estudiar i llegir o per participar en tallers i cursos. L’Ajuntamentcalcula que la influència del futur Centre Cívic Nord donarà servei a una població d’uns 15.000 habitants.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca