La Popular de Vilanova aplega 700 participants en la seva 25a edició

19 de març de 2019

La 25a Cursa Popular de Vilanova va aplegar aquest passat diumenge més participants que cap altra edició, arribant a fregar els 700 en conjunt, entre la suma de les diferents modalitats. La 1a Caminada Popular va fer créixer el nombre de participants en aquesta 25a edició que va estar marcada també, per una incidència en el recorregut.

Prop de 700 persones van voler participar de la Popular, tal i com es coneix aquesta prova atlètica, i van omplir Can Titó d’activitat. Aquest any, a més a més, s’aplegaven fins a 4 proves en una i aquest fet propicià una alta participació i un ambient festiu sense precedents.

Un total de 166 corredors van fer la prova dels 10 km; 192, la dels 4’5 km, i 163, van fer la cursa infantil d’un quilòmetre de distància. A aquestes cal afegir, els 167 caminaires que van sortir de manera simultània en direcció al tram natural de la prova, en la 1a Caminada Popular.

Una incidència en el recorregut farà que l’edició d’enguany no disposi de temps homologable

Pel que fa a les classificacions, l’organització va haver de resoldre algunes incidències. A causa d’un lapsus en la capçalera de la prova, alguns atletes van fer un recorregut més curt del que estava previst. És per això que els temps enregistrats en aquesta edició no podran ser homologats per la distància recorreguda, i es va veure afectada la classificació.

Pel què fa als premiats de la cursa de 10km. L’atleta Antonio Martínez, del CAI Petromiralles fou primer, seguit d’Albert Ferrer de UEC Anoia i de Jose Enrique Martínez. En fèmines, la guanyadora fou Francina González Roca del CAI Triatló Petromiralles, seguida d’Alba Amat i d’Alba Sebrià, d’Squaix Igualada.

Oriol Marimon i Marcel·la Solé – CAI Petromiralles – guanyadors dels 4,5 km

En la cursa de 4’5 s’establí la següent classificació: Oriol Marimon, del CAI Petromiralles, fou primer absolut masculí, Roger Manyà del AE Rockets fou segon i Juan Manuel Garcia tercer. El podi absolut femení l’encapçalà Marcel·la Solé, del CAI Petromiralles, seguida d’ Yveth Camus del Dinàmic i de Cristina Tabas també del CAI.

En la cursa infantil el més ràpid fou el benjamí Joan Martínez Espinosa, del CERR-Escolàpies, amb un temps de 3’45”, seguit de Rayan Ghermaoui, del Joan Maragall i del pre benjamí Martí Paín, del CAI. La primera fèmina fou la benjamina Eva Hidalgo, del CAI, amb un temps de 4’21”, seguida de Nora Andrés, del Vilarunners, amb 4’ 37” i de Berta Márquez, del CAI, amb 4’47”.

Deu atletes van rebre el premi a la fidelitat

Cal destacar que en aquesta 25a edició es van lliurar diplomes d’agraïment als col·laboradors de sempre, persones i entitats que fan costat i donen suport a la prova any rere any.

També es van lliurar els premis a la Fidelitat. Un total de 10 atletes, 8 nois i dues noies van rebre un mallot vermell personalitzat, com a premi a la fidelitat. Són les persones que més vegades han fet la prova. Alguns d’ells l’han correguda tots els anys!