La política útil
L

28 d'agost de 2020

La situació excepcional en la que vivim ens ha marcat a totes. Qui ens anava a dir fa 1 any que viuríem un confinament, que ens hauríem de separar dels nostres éssers estimats, que els infants i els joves no podríen anar a estudiar, i que moltíssimes persones no podríen anar a treballar. Totes hem patit aquesta situació d’una manera o una altra, i això també ens ha servit per reprensar les nostres vides, per valorar les coses realment importants. I la feina n’és un, perquè és el nostre pa i sostre, i quan et falla, es trenca un pilar principal de la teva vida. I això és el que va passar a moltes treballadores i treballadors de la Conca d’Òdena.

Si recordeu, uns dies abans que es declarés l’Estat d’Alarma el passat mes de març, es va procedir a confinar i tancar perimetralment la Conca d’Òdena, pel nivell tant elevat de contagis. Vam ser el primer i l’únic territori que ha estat confinat a tot l’Estat Espanyol. El Govern de l’Estat, en un Reial Decret, va reconèixer a totes les treballadores i treballadors de la Conca d’Òdena que no van poder anar a treballar, perquè les mateixes empreses van ésser confinades, la situació d’incapacitat temportal, de baixa laboral, i per tant, van poder acollir-se a la prestació. Però va deixar excloure a les treballadores i treballadors de fora de la Conca que no van poder entrar al territori confinat per accedir als seus llocs de treball dins de la Conca d’Òdena. Els va deixar en un buit legal i sense cap mena de cobertura. Aquestes famílies han estat molts mesos patint una situació de greuge molt gran, sense feina i per tant, amb moltes dificultats per comprar menjar i pagar lloguers i/o hipoteques. Esquerra Republicana va denunciar aquesta situació des del primer moment, i posteriorment, gràcies a l’equip negociador i a la seva gran feina, vam aconseguir que la reparació de la situació de les treballadores i treballadors de la Conca d’Òdena formés part de l’acord a la darrera pròrroga de l’Estat d’Alarma, amb la nostra abstenció.

Després de mesos de batalla al Congrés, i de la pressió que el nostre portaveu Gabriel Rufián també va excercir, som conscients que la mesura arriba tard, però ha arribat. I mentre alguns ens criticaven d’ingenus amb l’acord, nosaltres demostrem una vegada més que Esquerra Republicana sempre està al costat de la seva gent, dels que més ho necesiten, perquè aquesta és la nostra vocació de servei, millorar dia a dia la vida de les nostres conciutadanes i conciutadans. Per això Oriol Junqueras quan va sortir de la presó, el primer que va voler fer va ser anar a veure a les igualadines i igualadins per saber com havíen viscut aquest doble confinament i posar-se a disposició per ajudar en el que calgués.

Continuarem molt atentes a l’execució d’aquesta mesura i en farem un seguiment molt acurat perquè es compleixi.
I vull donar altra vegada les Gràcies a les veïnes i veïns de la Conca d’Òdena i de la comarca de l’Anoia per la seva col·laboració, al gran equip de professionals dels àmbits sanitaris i social, i de totes les persones que no van deixar de treballar perquè la resta tinguéssim cobertes les nostres necessitats. També a totes les companyes i companys al capdavant dels seus Ajuntaments que van treballar sense descans per les seves ciutadanes i ciutadans, i en especial a la nostra Consellera Alba Vergés i el nostre Conseller Chakir El Homrani. Gràcies a totes elles i ells.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta