10.4 C
Igualada
Dijous, 30 novembre 2023

Un article de

La Pobla aprova la cessió d’uns terrenys per la construcció de l’Institut Escola
L

Publicitat

La Pobla de Claramunt comptarà per primera vegada amb Educació Secundària Obligatòria al municipi. La setmana passada es feia un pas significatiu per a aconseguir-ho amb l’aprovació per unanimitat al ple municipal de la cessió d’un terreny annex a l’escola Maria Borés al Departament d’Educació de la Generalitat per tal que el centre es pugui ampliar i convertir en institut escola. A aquest avenç decisiu l’han de seguir, en tot cas, tota una sèrie de tràmits i actuacions entre les administracions implicades fins a la posada en marxa efectiva de l’institut escola.

El model d’institut escola permet que l’alumnat pugui realitzar els seus estudis en un mateix centre des dels 3 fins als 16 anys. Aquest model d’escolarització ofereix, entre altres avantatges, la continuïtat formativa, un seguiment evolutiu dels alumnes i promou la convivència entre infants i adolescents.

En finalitzar el ple, l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Antoni Mabras, mostrava la seva satisfacció per la fita assolida assegurant que “des de l’inici del mandat recuperar l’educació secundària a la nostra població ha estat un dels principals objectius que ens hem marcat. Ara ja podem dir que ho hem aconseguit i, a més, donant continuïtat i ampliant un projecte educatiu tan engrescador com és el que desenvolupa l’escola Maria Borés. I el que no és menys important, disposar d’educació secundària servirà per a potenciar l’arrelament de les famílies al municipi. Ens podem sentir molt orgullosos”.

En aquest mateix sentit Mabras destacava i agraïa la important implicació que ha trobat l’equip de govern en l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes. A més de donar suport al projecte, la seva participació activa ha estat decisiva per tal que des del Departament d’Educació es contemplés la possibilitat d’establir un institut escola a la Pobla de Claramunt.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies