La Pobla acollirà la presentació de la biografia de Nativitat Yarza

0
69

L’Ateneu Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt serà escenari de l’acte de presentació de la biografia de Nativitat Yarza, primera alcaldessa escollida a les eleccions de gener del 1934 al municipi de Bellprat i veïna de la Pobla des de l’estiu d’aquell mateix any fins al 1939.

A part de la seva activitat política, Yarza va ser una coneguda mestra: va començar a exercir com a tal a Santa Margarida de Montbui i va passar per les aules de pobles com Pontons, Vilada, Malla, Vilanova del Camí, Igualada o Cabrera de Mar. Més endavant, es va traslladar a la Pobla de Claramunt per exercir de mestra a l’escola local fins a l’esclat de la Guerra Civil, conflicte al qual hi va participar com a miliciana.

Donat l’interès històric de la personalitat de Nativitat Yarza, els autors Antoni Dalmau i Isidre Surroca han elaborat una biografia detallada d’aquest important personatge històric que es presentarà a l’Ateneu el pròxim 18 de novembre a les 19 hores.

La iniciativa ha estat organitzada per l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, la Fundació Josep Irla i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

Compartir