La plataforma UCFR Anoia denuncia una agressió racista a Igualada

468

La plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de l’Anoia ha denunciat una agressió racista que va tenir lloc aquest diumenge al Passeig d’Igualada, a l’alçada dels Jutjats.

Segons explica el comunicat, la noia -de 24 anys- passejava parlant per telèfon quan un individu, amb un pal, la va començar a agredir amb cops a l’espatlla i al maluc, i amb un cop de puny a la panxa. Una persona aliena ho va poder aturar al veure-ho. 

La noia va haver d’anar a l’Hospital d’Igualada amb ambulància i, un cop atesa, se li van diagnosticat varies contusions i en va sortir amb collarí. L’home que va intentar frenar l’agressor també va ser atès a l’Hospital i en va sortir amb el braç en cabestrell. A més, a una menor de la família de la noia, li va agafar un fort atac d’ansietat i també va haver de ser atesa pels serveis mèdics.

Des de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme denuncien aquesta agressió “amb tota la contundència que es mereix, i mostrem tot el costat i confort a les persones afectades i les seves famílies, tot exigint que el seu responsable pagui pel què ha fet i no s’escapoleixi de la justícia”. Segueix, “volem anar tranquil·les pel carrer. No volem elements perillosos que campin com si res amenaçant la seguretat de les persones que només volem viure i conviure en pau, sigui quin sigui el nostre aspecte divers culturalment, on les dones –particularment- no siguem objectiu de violència. Exigim Justícia!. Cap agressió ha de restar impune”.

Per aquest motiu, UCFR ha anunciat que té previst una concentració de rebuig per aquest proper dissabte a la tarda. L’hora encara està per confirmar.