La plataforma independentista d’Unió, Hereus UDC 1931, amb molts anoiencs

45

1434820459996.jpg

El crítics d’Unió han activat finalment la plataforma Hereus UDC 1931, un pas endavant del corrent crític que va plantar cara a la direcció democristiana en el referèndum del 14 de juny. La plataforma pretén activar una espècie de partit a l’ombra on s’aglutinin tant militants com exmilitants. A la pàgina web de la plataforma, http://hereusudc1931.cat , ja es poden llegir els membres que s’hi han adherit, amb una nodrida presència d’anoiencs.
Segons els crítics, la plataforma Hereus UDC 1931 ja s’ha activat i aglutina al voltant de dues-centes persones. Ho han explicat Antoni Castellà, Núria de Gispert, Mercè Jou i Joan Rigol (que va abandonar la militància). La nova plataforma pretén desafiar l’actual direcció d’UDC amb un nou pols: la unitat. Espadaler havia amenaçat de fer fora tots els militants que el 27S donin suport a Mas –perquè ara ja forma part d’un altre partit. Ara tindran dues-centes persones per expulsar.
La plataforma, a banda d’aquests crítics, compta amb noms de relleu com ara l’exmilitant Josep Maria Vila d’Abadal, membres del comitè de govern, diputats d’UDC i alcaldes d’UDC.
Pel que fa a l’Anoia, hi són els alcaldes Xavier Boquete (Masquefa), Jaume Riba (La Torre de Claramunt), Raül Parramon (Vallbona d’Anoia) i Miquel Archela (Rubió), els regidors d’Igualada Rosa Plassa i Jordi Batalla, la de Piera Vanessa Fernández-Arroyo, els de Masquefa Enrique Gómez i Carles Mernissi, la de St. Martí de Tous Laia Claramunt, o la de la Torre de Claramunt Lourdes Cordón. A destacar també la presència de l’exalcalde d’Igualada i diputat al Parlament Ramon Tomàs i Riba.