La Plaça de l’Ajuntament d’Igualada reuneix 500 persones contra el polígon de Can Morera

150

Després d’omplir el Teatre de l’Ateneu Igualadí el passat mes de març en una xerrada informativa i de donar a conèixer el Compromís per la Conca, una proposta de mínims que interpel·la els partits polítics locals, el sindicat agrari Unió de Pagesos i l’associació Per la Conca van convocar ahir a la tarda, una concentració a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada per tornar a posar al centre del debat local el futur del territori, les estratègies de planificació i les polítiques de dinamització del nostre entorn rural.

Amb l’objectiu d’“informar als veïns i veïnes de l’opacitat de les propostes de planificació urbanística que ens afecten” i també per “posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori i l’activitat agrícola i ramadera que s’hi desenvolupa”, més de 500 persones es van reunir a la capital de l’Anoia per mostrar el seu rebuig a la construcció d’un polígon industrial a Can Morera.

 

Des de les 5 de la tarda es podien fer diverses activitats a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, organitzades per caus i esplais de la comarca, que van preparar una sèrie de jocs i activitats conjuntes pel centre de la ciutat amb la voluntat d’aprendre més sobre aquest tema.

A partir de les 6 de la tarda, van començar una sèrie de tasts de productes locals i de tallers i xerrades per a nens i adults, amb la col·laboració d’entitats del territori com el col·lectiu Eixarcolant, l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena o l’Associació d’amics de la cervesa artesana La Bromera. També hi eren presents les entitats convocants, amb uns tallers d’Unió de Pagesos que donaven a conèixer la importància del món agrari en la societat, i un punt d’informació de l’associació Per la Conca, on s’hi recollien signatures contra el polígon, i ja se n’acumulen més de 600.

El punt culminant de la jornada va ser a les 7 de la tarda, moment en què estava convocada la concentració a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Joan Vidal, d’Unió de Pagesos,  Quim Muntané, de Per al Conca, i Júlia Soler, del col·lectiu Eixarcolant, van llegir un manifest en defensa d’un territori viu, sostenible i amb futur.