22.6 C
Igualada
Dimecres, juny 23, 2021

La nova residència per a gent gran d’Igualada obrirà al setembre

Aquest proper setembre s’obrirà a Igualada una nova residència per a gent gran. Ho farà al número 41 del carrer Sant Carles, ubicada en ple centre d’Igualada, a l’antic edifici de la Mútua Igualadina. La nova residència, sota el nom de Colisée Igualada, comptarà amb 91 places distribuïdes en un total de quatre pisos pensats en tot moment per a cobrir les necessitats i desitjos de les persones grans que requereixen unes cures continuades i volen viure la residència com una perllongació del seu habitatge.

L’obertura d’aquest centre compta amb una inversió de 7,5 milions d’euros i es preveu la a creació d’aproximadament 65 llocs de treball directes. La nova residència acollirà una amplia terrassa exterior, espais amb llum natural, sales d’estar confortables per a trobades familiars i un servei de menjador amb menú adaptat a totes les particularitats de salut i preferències dels residents. Així mateix, els residents podran gaudir d’un ampli programa d’activitats i una multiplicitat de serveis dirigits a millorar les seves capacitats cognitives, mantenir l’activitat física i tenir cura del seu benestar personal a través d’un servei de psicologia, fisioteràpia, rehabilitació i perruqueria.

El centre disposarà, a més a més, d’una unitat per a persones afectades de demència que oferirà una atenció sanitària i social personalitzada amb l’objectiu de retardar al màxim el desenvolupament de la malaltia neurodegenerativa mitjançant teràpies cognitives, el seguiment continu del seu estat de salut i programes lúdics i de temps lliure.

Prevenció, seguretat i higiene: les claus del nou centre
“En aquests moments, l’interior del centre s’està adaptant als requeriments de prevenció, higiene i seguretat necessaris per tal de salvaguardar la salut dels nostres futurs residents. Ara més que mai, volem garantir una estància segura alhora que ofereix un alt nivell de confort i la màxima comoditat dels futurs usuaris i les seves famílies”, apunta Marc García, director de la futura residència.

En aquest sentit, seguint estrictament les pautes i recomanacions de les autoritats sanitàries i governamentals, Grup Colisée està treballant en la implementació de les mesures de prevenció per tal d’evitar l’entrada del coronavirus al nou equipament i garantir una obertura 100% segura a través de la instal·lació d’una cabina habilitada per a les visites; mampares de separació, per delimitar els espais de visites de familiars en sales; expositor amb guants i mascaretes a la porta d’accés al centre, solucions hidroalcohòliques i desinfectant per a sabates i roba; una barrera de protecció per a la zona de recepció i senyalització per a garantir les distàncies de seguretat.

Així mateix, en col·laboració amb les autoritats sanitàries, la companyia està treballant en un pla de contingència adaptat a les característiques pròpies del nou centre i en l’aprovisionament d’equips de protecció individual (EPIs) per a garantir la seguretat i el benestar dels usuaris i de les persones que treballaran en el nou equipament.
“La seguretat d’aquest nou centre és ara una de les nostres màximes prioritats, juntament amb garantir un model d’assistència de qualitat als futurs usuaris. A l’inici de la crisis sanitària, ja vam treballar de forma conjunta amb l’Ajuntament d’Igualada per tal de posar les nostres instal·lacions a disposició del municipi com a equipament extraordinari si calgués incrementar la capacitat d’atenció hospitalària. Per sort, finalment no va arribar a fer-se servir, però això ens ha permès avançar en bona part de les mesures de seguretat”, destaca el futur director del centre.

Ara, el centre avança en les obres per tal de complir les seves previsions i garantir la seva obertura el pròxim mes de setembre.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Dues professores del Monalco, seleccionades per un projecte d’innovació

Clàudia Miramunt i Gemma Morist, docents de l’escola Monalco d’Igualada, han estat seleccionades per presentar el proper 1 de juliol, el seu projecte d’innovació...

La gent gran d’Igualada celebra un un concert-revetlla a l’Escorxador

Després que l’any passat no es poguessin fer revetlles a causa de la situació de restriccions per la Covid-19, aquest any l’Associació de la...

El Govern obre el tràmit per demanar els ajuts de solvència empresarial

El Govern va obrir el passat dilluns el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial. Es tracta...

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns 28 de juny, segons ha anunciat la...

Ja es pot sol·licitar el transport escolar pel proper curs

Les famílies residents en municipis de la comarca de l’Anoia que tinguin fills i filles estudiant en centres educatius d’altres municipis ja poden sol·licitar...
Compartir