La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, a punt per acollir la 26a edició

47

mostra.jpg

Tot és a punt perquè arrenqui la 26a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, que enguany es celebra del 16 al
19 d’abril. 16 escenaris de la capital de l’Anoia acolliran més d’un centenar de representacions de tots els gèneres de les arts escèniques (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, etc).
La fira per excel.lència de teatre per a tos els públics de Catalunya arriba enguany amb novetats rellevants: un canvi de direcció, materialitzada en l’actorigualadí Pep Farrés i la productora Sílvia Lorente, així com una nova aposta artística: augmentar i millorar l’oferta d’espectacles destinada exclusivament al públic juvenil (entre 12 i 16 anys).
Igualment, la 26a edició també s’ha fixat objectius nous. A nivell professional, enguany s’ha apostat per la internacionalització de la fira amb l’atracció de companyies i professionals d’arreu i per la voluntat de recuperar l’escena i el mercat espanyol de teatre per a tots els públics. Ja per a tothom, la fira incorpora un programa d’espectacles organitzats en itineraris per edats (espectacles Per als petits: 3-6 anys, Per als no tan petits: 6-12 anys, Per als joves: 12-16 anys i Per a tothom: aptes per a tots els públics a partir dels 3 anys) amb l’objectiu de facilitar-ne la tria. També incorpora la figura del Padrí de La Mostra, que recau enguany en el pallasso català Tortell Poltrona.
La 26a edició aplega fins a 64 companyies, 55 provinents de tot el territori català, 6 de la resta de l’Estat (Múrcia, Euskadi, Andalusia i les Illes Balears) i 3 d’Europa (França, Bèlgica i Gal.les); 22 de les quals estrenaran nous espectacles a La Mostra (15 són estrenes absolutes i 7, novetats a Catalunya).

Espectacle inaugural: Brodas Bros
L’encarregada d’obrir l’edició d’aquest any és la companyia internacional de dansa i cultura urbana Brodas Bros amb l’espectacle per a joves ‘BR2’. Actuaran el dijous a les 20.30 h al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. L’acte comptarà amb la intervenció del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. El primer padrí de La Mostra, Tortell Poltrona, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a l’espectacle inaugural.
Després de l’actuació de Brodas Bros, els bascs Markeliñe oferiran ‘Andante’ (22h), un espectacle itinerant que recorrerà els carrers del centre fins al Kiosk del Rec, Club dels Professionals, on es brindarà per gaudir d’una bona Mostra.