La Mostra d'Embotits i Vins d'Altura posa de relleu la qualitat dels productes de La Llacuna

68

vins.jpg

La Llacuna ja té a punt la programació per a una nova edició de la Mostra gastronòmica d’Embotits i Vins d’Altura. Es tracta d’una oferta d’activitats pensada per a tots els públics i centrada en les degustacions. La mostra tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre.
La proposta arrencarà el dissabte 17 d’octubre a les vuit del vespre, al local de Cal Sagrera, amb un acte d’obertura presentat per Ricard Roca. En primer lloc es farà una taula rodona amb els joves viticultors de La Llacuna, moderada per Damià Deas. Seguidament hi haurà un berenar-sopar amenitzat amb música en directe. La vetllada continuarà amb l’entrega del premi Raïm d’Altura, un reconeixement pel qui recau, de la feina ben feta i dedicació. El preu del berenar-sopar serà de 8€. Els tiquets es poden comprar o reservar a l’oficina de turisme o a l’Ajuntament.
L’endemà, diumenge 18 d’octubre, tindrà lloc la Mostra d’embotits, vins i caves d’altura, a la plaça Major. Hi haurà tota mena d’activitats relacionades amb els vins i la vinya per a tots els públics, com el concurs d’aixafar raïms, l’intercanvi de plaques de cava, una exhibició d’un bufador de vidre i un taller de treballar amb fang. A més, la mostra rebrà una visita molt especial, la de la Grossa de Cap d’Any, que portarà la sort a tots els presents. Per als més petits, la diversió està assegurada amb les passejades amb carro, caricatures i pintades, una activitat de maquillatge infantil.
Els tiquets per a la degustació de vins, formatges, embotits i postres es podran obtenir a l’estand de l’Ajuntament. Amb la compra d’un tiquet es podrà gaudir d’una degustació d’embotits, formatges, postres, vins i caves d’altura.
L’origen de la mostra
El raïm parellada és la més fina i delicada de les varietats tradicionals blanques de Catalunya. Quan es conrea en microclimes frescos de muntanya, com el Penedès superior, produeix blancs aromàtics secs molt lleugers i d’aromes fruitals delicades.
La Llacuna, a més de 600 metres d’altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d’aquest tipus de vins, coneguts com a Vins d’Altura. A més, tenint en compte que La Llacuna té fama pels seus excel·lents embotits, no ha d’estranyar que s’hi organitzi, des de l’any 2008, la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura.