28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

La Mostra comptarà amb actuacions presencials en una quinzena d’espais

Degut a les restriccions de la covid-19, la Mostra ha fet enguany una aposta per un format híbrid, combinant l’activitat professional en línia amb les propostes en viu. El director artístic del festival, Ramon Giné, ha exposat que la fira se celebra en un “context excepcional” i que la programació està “totalment adaptada al moment present amb l’objectiu de garantir la seguretat al màxim, però alhora fer una aposta ferma per realitzar una fira en viu” .

Aquest any el festival ha rebut més de 700 sol·licituds de companyies, de les quals finalment se n’han seleccionat 47. D’aquesta manera, durant els quatre dies que dura la Mostra es podran veure un total de 116 funcions repartides en 15 espais de la ciutat diferents. Dels 47 espectacles, 9 seran estrenes absolutes. Giné ha explicat que del total de companyies, 39 són de Catalunya i 8 de la resta de l’Estat. Degut a la situació de pandèmia, enguany el certamen no comptarà amb la participació de companyies internacionals.

Foto: ACN

Quant a la programació, Giné ha explicat que en aquesta 32a edició s’han inclòs propostes que s’havien programat l’any passat, però que no van poder veure’s, ja que el festival va haver de suspendre’s. Per això, ha dit, han intentat “crear un equilibri entre les propostes ja programades en l’edició anterior i totes les noves presentades aquest 2021”. A més, el director artístic ha avançat que hi ha un ventall molt ampli de companyies, des de les més emergents fins a d’altres ja consolidades “i amb una llarga trajectòria al sector”.

Sis itineraris amb una gran varietat de temàtiques
La Mostra d’Igualada es divideix en sis itineraris, en funció de l’edat del públic al qual es dirigeixen els espectacles. Pel que fa als continguts de les obres, Giné ha dit que són temàtiques “molt diverses” que van des de la identitat de gènere i la crítica social, passant per la joventut, el dol, la mort d’éssers estimats o el qüestionament de l’amor romàntic.

Les estrenes absolutes que es podran veure a la Mostra d’enguany són ‘Terra’, de Silver Drops Dansa; ‘Container’, d’Emília Gragot; ‘La motxilla de l’Ada’, de Teatre al Detall; ‘La punta de mi nariz’, de Kolektivo Konika; ‘Les històries naturals’, de Lazzigags Produccions; ‘VoloV’, de Col·lectiu TQM; ‘Nius’, de CreaMoviment; ‘Bodas de Sangre’, de Projecte Ingenu; i ‘Tot esperant a Will’, d’Egos Petits.

La Mostra professional, en línia
Per adaptar-se a la nova situació, la Fira s’allarga un dia i les activitats dirigides als professionals, que es concentraran de dimecres a divendres, seran virtuals. Això permetrà participar de la Mostra als professionals no només catalans, sinó també estatals i internacionals. Tot i que la programació d’espectacles serà presencial, enguany se substitueix la Llotja física per la Llotja Virtual, on tindrà lloc la Mostra Pro Catalan Arts, amb presentacions, reunions ràpides, espectacles en streaming, entre d’altres activitats. Giné ha avançat que en d’altres edicions habitualment s’acrediten uns 900 professionals i, per això, “era molt difícil realitzar una Llotja física”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir