8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

La mascareta deixa de ser obligatòria a la feina si s’assegura la distància de seguretat
L

Publicitat
ACN – El Departament de Salut ha deixat d’obligar els treballadors a portar la mascareta al seu lloc de feina un cop estiguin a la seva taula amb totes les mesures de seguretat necessària i no s’hagin de moure. No obstant això, la Generalitat sí que en recomana el seu ús.
Així consta en la darrera actualització de recomanacions i excepcions de l’ús de la mascareta, en què també estableix que aquesta continuarà sent obligatòria quan els treballadors entrin o surtin de l’oficina o es moguin pel seu interior per anar al lavabo, per exemple.
La setmana passada, Salut obligava a dur mascareta als llocs de treball, a excepció si s’estava en un despatx d’ús individual i amb la porta tancada. A més, per aquells tipus de feina que impliquin un gran esforç físic com els treballs vinculats a la construcció també se’n podrà prescindir, sempre que es pugui garantir la seguretat i la salut. Si no és així, el seu ús continuarà sent obligatori.
Pel que fa els desplaçaments, Salut requereix portar mascareta al cotxe si totes les persones ocupants del vehicle no són convivents i en els desplaçaments en patinet i bicicleta, si és per passejar i no en el context d’una pràctica esportiva. Al transport públic, també és obligatori en tot moment per als usuaris i les persones que condueixen els vehicles o treballen a les diferents instal·lacions. Només en poden prescindir si estan tancats en cabines o despatxos tancats i d’ús individual.
Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies