La Marxa per al Llibertat arriba a Igualada, on passarà la nit

607
ACN/Redacció – Les més de 2.000 persones que han sortit a les set del matí de Tàrrega han arribat a Igualada aquest vespre a Igualada després de recórrer els 48 quilòmetres que separen les dues poblacions. Abans, han fet parada per dinar a La Panadella, on els esperaven un grup d’un centenar de persones provinents de diverses poblacions de la zona, que s’han afegit a la marxa. També esperaven centenars d’igualadins a l’arribada a la ciutat. També hi havia el grup de percussió Protons i gegants.
Els manifestants volen fer palesa la seva indignació per la sentència de l’1-O i, al llarg del trajecte, criden proclames a favor de la independència.
L’ambient entre els participants, gent de totes les edats, és festiu i reivindicatiu. Durant el trajecte, criden consignes a favor de la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics. Una d’elles, la Carolina Macià explica que “l’ambient és espectacular, i hi ha molta gent”.

Un altre dels participants és en Lluís Soler, que ha fet el recorregut sol fins a Igualada on hi passarà la nit. “Pel camí m’he anat trobant gent i hem estat parlant molt. És agradable i, tot i estar rebentat, és una experiència increïble”, ha explicat.

L’A-2 ha estat tallada en sentit Barcelona. Els cotxes es deriven per l’antiga Nacional. La marxa ha col·lapsat alguns municipis de la zona, ja que els vehicles s’han vist obligats a passar per la carretera antiga.

Avui aquesta columna soparà i dormirà al pavelló de la zona esportiva Les Comes, i demà dijous es dirigiran cap Martorell, on s’afegiran la columna de Tarragona. Finalment, les cinc columnes s’ajuntaran a Barcelona aquest divendres, coincidint amb el dia de la vaga.