7.4 C
Igualada
Divendres, febrer 26, 2021

La maquinària elèctrica va ser un dels grans reclams de l’Agro Alta Segarra

El passat cap de setmana es va celebrar la tercera edició de l’Agro Alta Segarra de Calaf, que enguany estava dedicada a l’agricultura de precisió i que va comptar amb unes jornades tècniques, expositors i demostracions en directe de maquinària automàtica, entre d’altres serveis dedicats a l’agricultura.

Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va inaugurar la fira el divendres al matí, en el marc de les jornades tècniques dedicades als avantatges de l’assessorament per a les explotacions de conreus extensius organitzades per l’Escola Agrària de Tàrrega, Unió de Pagesos i on també hi va participar el Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP. Jordà va destacar que cal tenir un territori dinàmic i cohesionat per garantir que el sector agrícola pot viure dignament del seu treball. En aquest sentit, va manifestar la importància de destinar recursos per “fer atractiu el sector a les noves generacions” perquè vegin en l’agricultura una forma de “guanyar-se la vida” i va destacar que des de la Generalitat s’està implantant la nova llei dels espais agraris que inclou una sèrie de mesures destinades a aconseguir aquest objectiu.

L’alcalde de Calaf Jordi Badia, per la seva part, va assenyalar en l’acte inaugural que “l’objectiu de l’Ajuntament amb aquesta fira no és competir amb d’altres” sinó manifestar que Calaf té un passat i un present agrícola i vetllar perquè també tingui un futur en el sector.

Pel que fa a les demostracions de maquinària elèctrica a la fira, Solà va presentar l’últim en tecnologia de sembra, tant en matèria de màquines sembradores de mono gra com màquines de sembra de cereal. Els assistents van poder veure en directe sembradores accionades elèctricament amb connexió ISOBUS per al tractor, amb la possibilitat de treballar amb mapes de prescripció de dosis variable, tall de seccions fila a fila, dosis variable de productes (llavors, adobs líquids o sòlids, micro granulats, etc.). A més, també van exposar una gran varietat de màquines mecàniques i pneumàtiques, entre les quals destacava una tolva frontal.

Per la seva part, Tallers Bascompte va realitzar al llarg del dia diferents demostracions d’un tractor totalment automàtic treballant a partir d’un sistema de GPS. Aquests dispositius per a tractors poden instal·lar-se en diferents models de màquines agrícoles i permeten conèixer a l’instant els paràmetres de recol·lecció més importants i així facilitar la presa de decisions.

Èxit de la 1a edició del Tractor Festival

La primera edició del Tractor Festival de Calaf va comptar amb un total de 15 participants: Jordi de Solà, Jordi Marsiñach, Francesc Massana, Xavier Bonvehí, Xavier Tarrés, Toni Balcells, Jaume Pallarols, Ramon Colell, Sergi Puig, Aleix Lòpez , Bernat Colell, Gerard Rotes , Marc Fitó, Jesús Marsiñach i David Sala.

Els inscrits havien de superar 5 proves i un circuit. Les proves eren diverses i es puntuaven com en un campionat de trial, cada error puntuava, així que l’objectiu era no cometre cap error i no sumar punts. Les cinc proves consistien a fer ziga-zagues entre bidons, tombar una botella de cava de dalt d’un bidó, transportar mig litre d’aigua en una galleda, enfilar argolles i apilar bales de palla. Després de les proves, s’havia de realitzar un circuit cronometrat on hi havia diferents obstacles que s’havien d’esquivar i corbes pronunciades per tal que els conductors demostressin la seva habilitat davant del volant.

Finalment, els guanyadors van ser Jordi de Solà amb 7 punts, Jordi Marsiñach amb 8 punts i Francesc Massana amb 9 punts.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir