La Llacuna serà la capital del Vi d’Altura

0
591

Durant aquest cap de setmana tindrà lloc la 12ª edició de la Mostra de Vins d’Altura, la trobada de productors, artesans i cellers de La Llacuna, on s’exposen i es poden degustar els productes de proximitat de la vil·la anoienca.

Les activitats del dissabte començaran a partir de dos quarts de 7 de la tarda a la sala d’Ars Llacuna, amb el Tast de Parellades, dirigida pel sommelier Xavi Viles, on es tastaran vins de Parellada maridats amb productes locals.

A partir de dos quarts de 8 del vespre s’obrirà per a tot el públic el Tast a Les Voltes a la plaça Major, una degustació de vins del Celler Puig-Romeu i del Celler Grapissó de la Llacuna, junt amb platets on el producte local serà el protagonista. El Tast a Les Voltes s’acompanyarà de la sessió musical del PD Beta Frankling i l’activitat s’allargarà fins a l’inici del sopar Menú d’Altura a les 9 del vespre, amb la participació dels restauradors de Cal Joan, Els Porrons i Ca l’Americano. Els tres restaurants oferiran un menú-maridatge regat amb vins i caves dels cellers locals.

L’endemà diumenge la Mostra de Vins d’Altura arrencarà a partir de dos quarts d’11 del matí a la mateixa plaça Major. Els cellers i caves presents en aquesta edició seran el Celler Grapissó, el Celler Puig-romeu, el Celler Can Vich i les Caves Vilarnau com a viticultors autòctons i el Celler Mas Rodó com a celler convidat. El tast de productes d’altura el signaran Embotits Can Travé, Mallart Artesans Xarcuters, Formatgeria Ancosa, Forn Pujó i Carquinyolis Ca l’Americano, els quals oferiran els productes i dolços propis de La Llacuna. L’activitat s’allargarà fins a les 2 del migdia, moment en què començarà el dinar Menú d’Altura, el menú-maridatge ofert pels restauradors locals.

Al llarg del matí hi haurà zona de graelles per cuinar-se els productes adquirits dels diferents productors locals, tallers infantils per als petits de la casa, intercanvi de plaques de cava i dos torns per conèixer el passat històric de la vila, amb la visita guiada i gratuïta a la Llacuna emmurallada, a les 11 i a les 12 del migdia.

L’alcalde de la Llacuna, Josep Parera, manifesta l’aposta per esdeveniments com aquests. “Jornades que posen en valor i visibilitzen els productes i el patrimoni del nostre municipi i uneixen la gastronomia i el turisme generant oportunitats econòmiques i turístiques al territori”.
La Mostra de Vins d’Altura de La Llacuna és organitzada per l’Associació de Productors Artesans de La Llacuna.i l’Ajuntament de la Llacuna.

Compartir