La Llacuna preveu iniciar la construcció de la depuradora a finals d’any
L

8 de març de 2023

L’Ajuntament de la Llacuna va acollir una reunió informativa sobre el ‘Projecte constructiu de l’estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta de la Llacuna’. A la trobada, que va comptar amb la presència de tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), estaven convocats els titulars de les finques afectades. L’Ajuntament, donada la importància de la reunió també la va fer pública i oberta a tothom que hi tingués interès.

Els tècnics de l’ACA van explicar als presents que, segons l’estudi que han fet del municipi, l’estació depuradora d’aigües residuals s’ha de situar en un terreny proper a la llera del riu i que han identificat una parcel·la del polígon el Pla adequada per acollir-la. Està a uns 150 metres de la riera de la Llacuna i a uns 700 metres del nucli. La previsió és que aquest estiu ja licitin les obres de construcció de l’estació depuradora i que les obres comencin a finals d’aquest any.

L’estació depuradora d’aigües residuals arriba després que els últims 10 anys l’Ajuntament hagi estat reclamant a l’ACA la necessitat d’aquesta instal·lació i de demanar a l’agència catalana que assumís els compromisos que li corresponen en el sanejament de les aigües residuals del poble, atès que és qui s’encarrega de fer la construcció de les depuradores que es finança amb el cànon de l’aigua que paguen tots els ciutadans de Catalunya.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?