4.4 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

La jornada solidària “Gràcies” serà un homenatge als professionals de la salut
L

S’espera reunir centenars de persones al Parc Central el dissabte 30 de 10h a 20h en un ambient lúdic i solidari

Publicitat

L’organització de la jornada solidària “Gràcies” ha fet pública l’agenda d’activitats gratuïtes que tindran lloc al Parc Central d’Igualada aquest dissabte 30 de setembre, de 10h del matí a 20h del vespre. L’objectiu de la jornada és fer un reconeixement als professionals de la salut i al conjunt de la ciutadania de la Conca d’Òdena, que va haver de fer front a la Covid-19 la primavera de 2020. A més, l’acte servirà també per sensibilitzar i recaptar fons per a la investigació de la Covid Persistent, una malaltia que afecta milers de persones a Catalunya i que es troba encara en una frase molt embrionària de recerca.

La jornada començarà a les 9h del matí amb una caminada urbana solidària, que sortirà de davant del CAP Anoia i de la comissaria de la Policia Local d’Igualada,  i recorrerà diferents punts emblemàtics de l’atenció a les persones: la Clínica Sant Josep, la residència Pare Vilaseca, la seu de Creu Roja Anoia, el Parc de Bombers d’Igualada, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el CAP Nord i l’Hospital Universitari d’Igualada, i acabarà el seu recorregut al Parc Central, on s’oferirà un petit avituallament a tots els participants. La caminada, d’uns 6 quilòmetres de llargada, és oberta a tothom, gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

Les activitats al Parc Central arrencaran a les 10h del matí amb l’animació del presentador Pep Callau i diferents activitats infantils: vols captius en globus aerostàtics a càrrec d’Ultramagic, tallers de manualitats a càrrec d’Anima’ns, i tallers infantils de nocions bàsiques de reanimació a càrrec de Cardiosos.

A les 10.30h es farà una Masterclass de Zuma amb els professionals de l’Infinit, i una hora més tard s’iniciarà una classe d’exercicis de musculació, a càrrec de l’esportista igualadina Anna Bové. Tot seguit, a les 12.30h, hi haurà una salutació institucional d’autoritats i organitzadors i es donarà pas a la Taula Rodona “Les persones invisibles i indispensables”, amb la participació de professionals de diferents serveis bàsics de la ciutat com ara mestres, treballadors de neteja i dependents de comerços. Moderarà la taula el doctor Xavi Cantero.

Al migdia hi haurà un concert de Combo a càrrec de l’alumnat de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada i tothom qui ho desitgi podrà dinar al mateix Parc Central, ja que durant tot el dia hi haurà servei de restauració amb diferents foodtrucks.

Totes les activitats infantils (vols captius, tallers de manualitats i tallers de reanimació) es repetiran a la tarda a partir de les 16h, acompanyades de l’actuació de la Xaranga HoPeta, i la jornada es clourà a les 18h amb un concert sorpresa.

Totes les activitats són gratuïtes, i al mateix Parc Central hi haurà un punt de recollida d’aportacions econòmiques per a la investigació de la Covid Persistent. La recaptació solidària arrencarà el cap de setmana abans, amb motiu de FirAnoia, ja que dins del propi recorregut de la Fira s’instal·larà un punt de recollida de donatius.

L’acte “Gràcies” està organitzat per la filial a l’Anoia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i les delegacions a l’Anoia del Col·legi de Metges, el Col·legi d’Infermeres i Infermers, el Col·legi de Farmacèutics, el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Hi col·laboren l’Ajuntament d’Igualada, Fira Igualada, Igualada Comerç,  Consorci Sanitari de l’Anoia i les empreses Events, Punto Blanco, Comercial Godó, Casas i fills, MIPS, Transports Bernadet,  Ultramagic,  Veter-Center,  GrupCarles,  Cardiosos, AnesNou,  Anna Bové, Funerària Anoia, Tintaprint, Pujol Taller Electro mecànic, finques Rambla i Blautec,  entre d’altres.

“GRÀCIES”: AGENDA D’ACTIVITATS DE DISSABTE 30 DE SETEMBRE

9h Caminada Urbana. Sortida del CAP Anoia i la comissaria de la Policia Local d’Igualada (Passeig Verdaguer, 172), i arribada al Parc Central

10h Inici de les activitats al Parc Central

De 10h a 12h Vols captius en globus, a càrrec d’Ultramagic

De 10h a 14h Tallers de manualitats a càrrec d’Anima’ns i tallers infantils de nocions bàsiques de reanimació “Tothom pot salvar una vida”, a càrrec de Cardiosos.

10.30h Màsterclass de Zumba, a càrrec de l’Infinit

11.30h Classe d’exercicis de musculació, a càrrec de l’esportista igualadina Anna Bové

12.30h Salutació institucional d’autoritats i organitzadors i Taula Rodona: “Les persones invisibles i indispensables”. Modera: Dr. Xavi Cantero.

14h Concert de Combo, a càrrec d’alumnat de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada (ECMMI).

De 16h a 19h Tallers de manualitats a càrrec d’Anima’ns i tallers infantils de nocions bàsiques de reanimació “Tothom pot salvar una vida”, a càrrec de Cardiosos.

16.30h Actuació de la Xaranga HoPeta

De 17h a 19h Vols captius en globus, a càrrec d’Ultramagic

18h Concert de cloenda

Durant tot el dia (de 10h a 20h) hi haurà servei de foodtrucks al Parc Central.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies