19.5 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre

Un article de

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, el 2 d’octubre
L

El proper 2 d’octubre, a Igualada, tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. El programa d’activitats i les inscripcions ja estan obertes a la web de l’entitat. Es tracta d’un esdeveniment de referència per descobrir les plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals, i com poden contribuir a canviar el model agroalimentari.

Xerrades tècniques, fira de productes silvestres i varietats tradicionals amb una setantena d’expositors, tallers per adults i de familiars, tasts, sortides etnobotàniques, dinar silvestre, etnobotànica en directe, xerrades aplicades, activitats infantils, actuacions musicals o píndoles etnobotàniques són els blocs que conformen un rigorós programa amb més de 100 activitats.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, gràcies a la participació de més de 150 persones voluntàries. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre de espècies i varietats que si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari.

Alhora, la Jornada posarà de manifest com mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

L’edició d’enguany consta d’un cicle de catorze xerrades tècniques i aplicades, d’activitats infantils, de 4 píndoles etnobotàniques concentrades en un curs d’una hora, de 4 tipus de tasts, de 16 tallers per adults, d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 70 expositors i projectes, de sis sortides etnobotàniques, d’un espai on persones amb diferents coneixements etnobotànics els transmetran d’una manera molt propera, de 8 tallers familiars, d’un dinar silvestre, de 7 actuacions artístic-musicals i de les activitats de la Jornada pel Clima.

Els interessats en assistir a l’esdeveniment poden consultar i descarregar el programa detallat a la web www.eixarcolant.cat. Les activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 2 d’octubre, al pati de les Escolàpies, al Teatre de l’Ateneu, a la plaça de l’Espai Cívic Centre i a les places i carrers adjacents. Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030