La Jornada d’Aviació Adaptada s’ajorna fins l’any que ve

0
185

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena no acollirà aquest any la Jornada d’Aviació Adaptada que havia de tenir lloc aquest passat dissabte 3 d’octubre. La situació actual no permetia realitzar l’esdeveniment amb total seguretat i l’organització ha decidit ajornar-ho fins l’any que ve. Així, Aviació Adaptada ja està treballant amb la vista posada en el 2021, una edició per a la qual s’estan preparant moltes novetats.

El president de la Federació d’Aviació Adaptada, Carlos de Albert, lamenta no poder celebrar l’esdeveniment i encoratja a tothom a participar l’any que ve. D’altra banda, de Albert agraïa la predisposició dels sponsors, empreses i entitats col·laboradores que fins a l’últim moment han estat pendents de la situació per a seguir col·laborant. De Albert explica que no han tingut alternativa doncs “cap altre format de l’esdeveniment era prudent, ni extremant les mesures de seguretat al màxim, doncs el nostre col·lectiu és d’alt risc i totes les mesures de seguretat serien poques” i afegia esperançador “segur que l’any que ve els farem volar ben alt a tots i totes”.

Sobre Aviació Adaptada
La Jornada d’Aviació Adaptada és un dia dedicat exclusivament a l’aviació i la integració organitzat per la Federació d’Aviació Adaptada. L’aeròdrom d’Igualada -Òdena acull a més d’un centenars de persones amb alguna discapacitat perquè puguin gaudir del plaer de volar i experimentar la llibertat de moviment sense barreres i perquè els seus familiars, amistats i tothom que ho desitgi comparteixi un dia a l’aeròdrom amb activitats per a tots els públics.

Durant un dia la jornada aplega experiències de vol que aporten sensacions de llibertat sense barreres a persones amb discapacitat, una exposició de productes que ajuden a millorar la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda i on empresaris i empresàries de la zona amb serveis accessibles mostren els seus esforços per a millorar l’accessibilitat en els seus projectes.

La jornada és possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’empreses i entitats de la comarca, així com de pilots que posen a la seva disposició les seves avionetes i hores de vol sense cap compensació econòmica. També es compta amb un total de 100 voluntaris i voluntàries, entre ells professionals fisioterapeutes, pilots, controladors aeris, psicòlegs i persones anònimes que realitzen tasques de suport logístic a la zona del bar, pàrquing, tallers, muntatge…

La Jornada d’Aviació Adaptada és una iniciativa de la federació d’entitats anomenada Federació d’Aviació Adaptada i que està formada per entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l’aviació i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, Federació Aèria Catalana, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena. A més, s’hi aboquen desinteressadament i molt activament altres entitats de la comarca com Àuria, Apinas, Consell Comarcal de l’Anoia, Transports Masats, Gràfiques Pons, Iguana, M3, El Club de Vol a Vela Igualada-Òdena, AirCatFly, entre altres.

Compartir