4.8 C
Igualada
Dimecres, novembre 30, 2022

“La jefa eres tú”, d’Olga Jiménez Muntané, una completa guia per a l’emprenedoria i el lideratge professional

Carmel·la Planell Lluís
Historiadora, periodista i fotògrafa

“La jefa eres tú”, aquest llibre d’Olga Jiménez Muntané, descobreix les claus per a una justa i saludable productivitat basada en els valors, o el que es correspon amb aprendre a treballar el mínim per a guanyar el màxim; una cita cabal per a aconseguir unes exitoses metes professionals i financeres tot mantenint l’equilibri familiar i personal.

Tenim a les nostres mans un llibre que certament resultarà indispensable per a totes aquelles dones -i per què no homes- que tinguin en perspectiva o bé ja regentin un projecte d’empresa, amb un ferm propòsit de ser una inequívoca guia per a líders a qui l’èxit mai no ha comportar sacrificis. Un volum que és alhora un llibre d’empresa i un llibre d’autoajuda, perquè es tracta d’una obra plena de propostes i recomanacions del tot empoderadores; a l’ensems que contribueix a què l’èxit personal i professional de qualsevol persona transcendeixi socialment.

La igualadina Olga Jiménez Muntané, amb una llarga trajectòria en vendes i lideratge, ha esdevingut -en aquest camp- tota una experta, bo i consolidant-se definitivament com a empresària i autora. Això és, des de fa dues dècades ha liderat milers de dones al sector de la venda directa d’alta cosmètica, assolint posicions punteres i reconeixements d’abast nacional i internacional.

De la seva trajectòria i d’unes fermes proposicions se’n deriva el seu concepte holístic de la dona de negocis per a qui l’èxit professional apunta a ser la clau d’una vida personal victoriosa. Així, d’aquesta filosofia que considera la dona emprenedora com a un tot en va néixer, a principis de l’any passat, la redacció de “La jefa eres tú”; precisament en un context advers per la pandèmia en què, sorprenentment, el seu negoci de èxit no anava gens a menys.

A resultes d’aquesta favorable avinentesa va resoldre de compartir vivències i experiències de la seva longeva i notòria realització professional en un llibre. En aquest sentit, una de les fites claus de la publicació, més enllà dels aspectes personals, vocacionals i comercials, havia de poder ajudar les dones de diferents esferes professionals amb esperit d’empresàries. Tanmateix, aquest és un llibre obert a ser una safata d’idees i inspiració per a dones que tal vegada mai no s’haguessin plantejat la possibilitat de defensar ferventment determinats projectes i convertir-se, en conseqüència, en dones emprenedores; assolint aquella fortalesa que les faria capaces d’aconseguir qualsevol cosa. Emperò, en cap cas, no es un llibre només per a dones, atès que els seus continguts venen a ser una mena de guia per a definir, posar en marxa i dur a terme qualsevol iniciativa empresarial o tipus de projecte independentment del gènere. De retruc, també és document escaient per a aquells homes interessats a descobrir o reconèixer el lideratge constructiu en femení.

Amb una mirada atenta al contingut d’un significat nombre de pàgines que, línia a línia, es va fent més interessant; des d’una mirada personal potser un dels capítols que més m’ha impressionat és el que -en paraules de l’autora- fa esment a certes pors i reserves de les dones a l’hora de tirar endavant qualsevol iniciativa empresarial. Jiménez subratlla que, de manera involuntària i inconscient, hi ha dones no es consideren mereixedores de l’èxit. Segons aquesta premissa, s’autoinculpen de pensar massa en elles mateixes. I, tot plegat fa que, de vegades, s’hagin d’enfrontar a disjuntives força extremes, amb situacions de renúncia a il·lusions i projectes, amb el resultat de no sentir-se gens realitzades.

Per descomptat són aquests àmbits de les pors a la realització personal i professional, les que més alteren les seves emocions i en conseqüència són aquestes pors les que cal ajudar a superar o a vèncer. Aquí, l’obra és tot un pla d’actuació per a gestionar aquestes emocions negatives que invaliden possibles accions d’emprenedoria i lideratge; això és, moltes dones tenen por de les seves emocions i senten que els costa gestionar-les a l’hora de liderar amb altres persones o bé gestionar projectes comuns en equip.

En aquesta línia, la majoria dels dotze capítols del llibre, d’un llenguatge col·loquial però incisivament suggeridor, i de planera lectura, a mode de petites càpsules contribueixen a donar una resposta positiva i encoratjadora per a què dones de totes les edats, de primer s’atreveixin a somiar i, en segon lloc, se serveixin d’unes tècniques fàcils d’implementar en vies de construir un efectiu i exitós pla de vida i de realització personal i professional.

Compartir
Carmel·la Planell Lluís
Historiadora, periodista i fotògrafa

Més notícies

Últimes notícies

El CF Igualada arrasa al camp del Pardinyes

CF PARDINYES 0 CF IGUALADA 6 Les blaves viatjaven fins a terres lleidatanes amb la mentalitat de tornar a aconseguir els tres punts, després de l'empat...

Vilanova col·labora amb 4.300 kg d’aliments en el Gran Recapte

La campanya del Gran Recapte a Vilanova del Camí ha recollit un total de 4.300 kg d’aliments aquest cap de setmana. Des de divendres,...

El Monbus CB Igualada es complica la vida

CB ESPARRAGUERA 63 MONBUS CB IGUALADA 51 El passat dissabte el Monbus CB Igualada disputava el partit corresponent a la jornada número 9 de la lliga...

L’ADF Jorba estrena un vehicle nou, amb kit d’extinció nou i totalment equipat

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Jorba ha incorporat un vehicle nou que compta amb kit d’extinció i està totalment equipat per a les necessitats...

L’escola bressol El Gall Mullat de Piera rep el distintiu d’Escola Verda

En un acte celebrat aquest dissabte 26 de novembre al Cosmocaixa, l’Escola Bressol Municipal El Gall Mullat, de Piera, gestionada per Cavall de Cartró,...
Compartir