10.6 C
Igualada
Dimarts, 28 novembre 2023

Un article de

La IV Fira-Exposició d’Art de la Pobla, un any més, tot un èxit
L

Publicitat

IV Fira-Exposició d'art

Anoianotícies.cat.- Els racons del nucli antic de la Pobla de Claramunt van acollir, el diumenge 18 de setembre, una nova edició de la Fira-Exposició d’Art, organitzada per les regidories de Cultura i de Benestar Social de l’Ajuntament. Enguany hi van participar una trentena d’expositors i l’afluència de públic va ser bona, sobretot cap al migdia.
Aquest és el quart any que es tira endavant aquesta iniciativa. Les parades es van repartir entre els Jardinets, la plaça de l’Església i el carrer Major. Els visitants van poder veure objectes molt diversos, fets de manera artesanal. Hi havia treballs de patchwork, de cuir, espelmes de cera d’abella, una col·lecció de carros, quadres, fotografies, figures i uns curiosos pastissos elaborats amb bolquers.
Aquesta fira-exposició té com a principal objectiu donar a conèixer els artistes locals, tot i que també n’hi participen alguns de pobles veïns. Aquesta iniciativa es va iniciar fa quatre anys i en cada edició té molt bona acollida, tant pel que fa als expositors com als visitants.
L’activitat estava inclosa dins de les Festes Culturals. A més d’aquesta proposta i dins d’aquesta programació cultural, el dissabte 17 de setembre es va fer el Concurs de Pintura Ràpida Infantil “Premi Gumersind Bisbal” i un concert de dixie, al Castell de Claramunt.

Quasi una trentena de nens i nenes, al Concurs de Pintura Ràpida
Quasi una trentena de nens i nenes van participar, el dissabte a la tarda, al Concurs de Pintura Ràpida Infantil “Premi Gumersind Bisbal”. Aquest concurs, dividit en quatre categories, va arribar a la vint-i-vuitena edició.
Els guanyadors de cada categoria van ser: Núria Espín, Júlia Martí i Pau Urgelés, de la primera categoria per a participants de 3 a 5 anys; Pau Fernández, Sofía Romero i Carla Guillen, de la segona categoria per a participants de 6 i 7 anys; Irene Jiménez, Ot Broch i Pau Pons, de la tercera categoria per a participants de 8 i 9 anys; i Aïna Guillen, Minerva Graells i Àlex Rodríguez, de la quarta categoria per a participants de 10 a 12 anys.
El lliurament de medalles va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch, de la regidora de Cultura, Esther Touriñán, i d’altres membres de l’equip de govern. Com altres anys, es va sortejar una bicicleta, obsequi de l’Ajuntament, que li va tocar a Iu Broch. Tots els participants van ser obsequiats amb una bossa de llaminadures i un berenar.
Els dibuixos d’aquest concurs es poden veure a la Sala Municipal d’Exposicions fins al diumenge 25 de setembre. L’horari de visites és de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

Música de dixie, al Castell de Claramunt
El dissabte a la nit la Sala Gran del Castell de Claramunt es va omplir de ritmes de dixie amb la formació de les terres de Tarragona Small River Dixie. Més de 120 persones van assistir a aquest concert, inclòs dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya.

Els vuit components d’aquest grup van connectar, des del primer moment, amb el públic. L’audició va començar amb la cançó Amazing grace i la van seguir altres peces plenes de ritme, que convidaven els assistents a acompanyar la música picant de mans. Una selecció de cançons del desaparegut Michael Jacson o composicions com Mood indigo i Boogie stop suffle es van incloure en el repertori d’aquest concert.
Small River Dixie està format per Xavi de la Salud, trompeta; Raül Cid, trombó de vares; Emilio Cabello, clarinet; Pep Gómez, saxo tenor; Toni Chisvert, tuba; Sergi Andreu, banjo; Josep Campiña, caixa; i Fernando García-Ramos, bombo i plat. Els aplaudiments van fer que els joves músics sortissin de nou a l’escenari i el concert es va acabar amb I feel funking it up.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies