La igualadina Sara Berzosa, reconeguda per la Generalitat amb el Premi Restaura

15 de febrer de 2023

La Generalitat de Catalunya ha reconegut la tasca de la conservadora i restauradora igualadina Sara Berzosa Domingo amb el Premi Restaura 2022. Amb aquest premi es reconeix la seva tasca de conservació i restauració del patrimoni artístic i cultural del país, donant a conèixer aquesta professió i contribuint a crear una cultura patrimonial amb la preservació i restauració del llegat original de les obres. Des del govern també es vol destacar la seva vessant emprenedora amb la creació de l’estudi ARS ANTIQUA a Igualada, dedicat al servei de la conservació i restauració de béns culturals.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de febrer a les 18.00 hores, en un acte, al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. En l’acte també es lliuraran els Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2022

D’altra banda, la Generalitat enguany ha reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania 2022 la trajectòria, l’excel·lència en la producció de nous vitralls, i la seva aportació en la reconstrucció i rehabilitació del patrimoni arquitectònic català de l’empresa Vitralls Bonet. Alhora, ha atorgat el Premi al Talent Jove a la ceramista Sara Reig Pensi; ha atorgat el Premi Emprèn al vidrier Pròsper Riba Vilardell; i ha reconegut l’artista tèxtil Esther Chacón Ávila amb el Premi Prestigia.

Amb aquests 5 guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari