La igualadina Anna Noguera es proclama campiona d’Espanya de triatló en llarga distància

27 d'agost de 2018

Pontevedra es despertava amb Sol i plena de triatletes preparats per competir al Campionat d’Espanya. Entre ells, hi havia la igualadina Anna Noguera, una de les favorites en la prova de llarga distància i que 6 hores, 25 minuts i 10 segons més tard del tret de sortida confirmava l’etiqueta, arribant com primera a la línia de meta.

Noguera va començar el tram de ciclisme, de 3km, emparellada amb l’altra favorita, Saleta Castro. Les dues anaven perseguint a Helene Alberdi, que va ser la primera en sortir de l’aigua. Per la seva banda, Castro i Noguera van sortir en segona i tercera posició respectivament, i van començar a disputar els 120 km en bicicleta. En aquest tram va ser on la igualadina va trencar la carrera i va agafar la distància necessària per acabar emportant-se el campionat. En un recorregut de molta pujada i baixada i poc terreny pla, favorable a les seves condicions físiques, Noguera va agafar uns 7 minuts de distància amb Castro, la segona classificada.

Amb aquesta renda, només quedava conservar l’avantatge en els 30 quilòmetres de cursa corrent. La distància, però, no només es va mantenir, sinó que es va ampliar. Així doncs, després de 6:25:10 hores Anna Noguera creuava la meta en primera posició, a més de 9 minuts de la segona classificada.

En declaracions a La Veu, Noguera afirma que “arribava a aquest campionat d’Espanya en un gran moment de forma, després de disputar el campionat del món però amb el temps suficient entre mig per poder descansar”. La satisfacció de l’atleta igualadina després d’imposar-se a la prova és doble, ja que més enllà de pujar al graó més alt del podi, aquesta posició també li dóna el bitllet per disputar el campionat del món que es disputarà l’any que ve en el mateix circuit on es va disputar aquest campionat d’Espanya, a Pontevedra.