La història dels Ateneus a Catalunya es projecta aquests divendres al Zoom Festival

29

Demà divendres a les nou del vespre (i amb entrada gratuïta fins a completar aforament) l’Ateneu Igualadí acollirà la projecció de la pel·lícula ‘Ateneus, llavor de Llibertat’ al seu cinema. Es tracta d’un documental que reflecteix els inicis, passat, present i futur dels Ateneus, així com els seus principals pilars: valors, compromís i participació.

A través d’una sèrie de capítols, ens endinsem en el context històric i social que va propiciar l’aparició dels Ateneus a Catalunya, en els objectius que tenien inicialment i en com van anar evolucionant al llarg dels anys, per acabar fent una reflexió sobre la seva situació actual i el seu paper en el futur.

Aquest esdeveniment té una rellevància especial en celebrar-se al mateix Ateneu Igualadí. El mateix “rusc” que acollirà la pel·lícula és un dels protagonistes amb més presència al documental, en tractar-se d’un referent en molts aspectes dins del món ateneístic. La seva presidenta, Mireia Claret Esteve, és també una de les principals veus de la narració. D’aquesta manera, el passi es convertirà en tota una celebració de la importància i dels èxits de l’Ateneu (i dels Ateneus).

La pel·lícula està encabida dins de la programació de la secció KM.0 de la 17a edició del ZOOM Festival. Ha estat realitzada a Catalunya aquest mateix any i arriba firmada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i per Nosotros Films Barcelona.