Un article de
Veuanoia

La Generalitat i la UPC van investigar factures per valor de 370.000 euros del campus d’Igualada
L

8 de juliol de 2019

La UPC va investigar unes 300 factures que ascendien a 370.000 euros del seu Campus d’Igualada, segons explica avui el Diari ARA. Segons informa el diari, la majoria d’aquestes factures, emeses entre 2012 i 2015, només estaven justificades amb el concepte “col·laboració tècnica”.

Segons explica l’ARA, les dues persones que haurien rebut més diners de manera poc justificada haurien estat el director del CETI i professor de la UPC, Lluís Ollé, amb 67.000 euros i la directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada i en aquella època regidora d’Ensenyament i Universitat d’Igualada, Anna Bacardit amb 71.000 euros. El CETI, Consorci de l’Escola Tècnica Igualada, estava format per la UPC, l’Ajuntament d’Igualada i la Generalitat.

Segons el reportatge de l’ARA, es van obrir dues investigacions l’any 2015 arran d’una denúncia anònima. La primera, impulsada per la secretaria d’Universitats de la Generalitat, va determinar que no hi havia irregularitats. Tot i que la investigació es va concloure afirmant que no hi havia delicte, en declaracions a l’ARA, l’instructor explica que els dirigents de la UPC li van “suggerir fer un informe més contundent”.

La segona, segona engegada per la mateixa UPC, pretenia investigar la incompatibilitat entre la feina de Lluís Ollé com a director del CETI i el fet de ser accionista d’una empresa amb contractes amb la universitat. Aquesta empresa, que segons explica l’ARA, tenia el fill d’Ollé com a apoderat, va presentar factures que ascendien a 17.000 euros i estaven totes justificades amb el concepte “col·laboració tècnica”. L’empresa, Curtis Aqualata, és una de les 165 que formen la càtedara A3 Leather Innovation Centre, i de la qual Anna Bacardit n’era la directora. Aquesta investigació es va tancar després que Ollé argumentés que només cobrava de la UPC i que no autoritzava directament els contractes i projectes de la càtedra amb les empreses proveïdores.

Quatre anys després de què es presentés al denúncia, el CETI ja està dissolt i la UPC ha traspassat els seus actius i passius d’Igualada a la Universitat de Lleida, per tal d’eixugar el seu deute. Segons detalla el diari, la UPC, en declaracions a l’ARA, explica que van marxar de la capital de la comarca perquè l’Ajuntament volia “ampliar l’oferta educativa amb àmbits de coneixement que són aliens a l’activitat acadèmica de la UPC”.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta