7 C
Igualada
Dijous, gener 28, 2021

La Generalitat anuncia una inversió de 7,8 milions d’euros en obres a tots els municipis de l’Anoia

La Generalitat invertirà 7.783.989€ en els propers quatre anys en els 33 municipis de l’Anoia, una vegada s’ha donat a conèixer aquesta setmana el llistat provisional de l’esperadíssim Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que sempre és rebut com aigua maig per als ajuntaments, doncs gràcies a aquesta eina poden tirar endavant projectes, especialment en els pobles petits, que disposen de pocs diners.
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat dimarts i ahir dijous el PUOSC corresponent a la Vegueria Penedès i a la Catalunya Central, on es reparteixen els municipis de l’Anoia.

“El PUOSC és una eina potentíssima, un programa de referència per a les inversions al món local català i per a la coordinació de les institucions”, ha afirmat Budó durant la roda de premsa de presentació de les dades del pla, una “eina fonamental per al món local” i “llargament esperada pel territori” que el Govern recupera després de 12 anys.
El Departament de la Presidència preveu publicar la resolució definitiva el proper mes d’octubre i que, en atenció especial a la tresoreria dels ens locals i a la situació causada per la pandèmia de Covid-19, s’ha ampliat la bestreta fins al 60% de l’import a l’inici de cada anualitat.

El PUOSC, aprovat a finals del 2019, forma part d’un pla quinquennal que preveu atorgar en total 250 milions d’euros als municipis i comarques de Catalunya. Aquesta xifra situa el PUOSC com un dels instruments més eficaços de suport als municipis petits i mitjans i recupera una línia d’inversió essencial pel finançament d’inversions en infraestructura per a la millora dels serveis als nostres municipis i comarques.

El pla està dotat per al conjunt de Catalunya amb un total de 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions, que en el quadre adjunt ja apareixen sumades, en alguns casos concrets.

D’aquesta manera, entre els ajuts més quantiosos per a l’Anoia destaquen 370.000€ a Sant Martí Sesgueioles per la millora i ampliació d’un edifici de la zona esportiva; 304.500€ per a Sant Pere Sallavinera per a la millora d’un camí ramader; 370.000€ a Copons per al desenvolupament sostenible i impuls estructural de la vila; o 303.000€ per al manteniment de diferents serveis i edificis a Montmaneu.

Destaquen també importants ajuts de 250.000€ -el màxim permès en la primera línia de subvencions-, com els de desenvolupament econòmic i turisme sostenible a Pujalt; l’estabilització del talús del camp de futbol, diverses obres i canvi de gespa a Piera; la millora del nucli de Dusfort a Calonge de Segarra; el projecte del part prehistòric i del Neandertal de Capellades; diferents millores de les instal.lacions esportives de Castellolí; la millora de les xarxes de serveis bàsics a Jorba; o la substitució de la xarxa de distribució d’aigua potable al sector de Rofes, a la Llacuna, entre d’altres projectes de la comarca.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Lliurats els premis del primer Concurs d’Aparadors Nadalencs

La setmana passada es van lliurar els premis de la primera edició del Concurs d’Aparadors Nadalencs organitzat per l’Ajuntament d’Igualada, que ha assolit amb...

Poble Actiu i Igualada Som-hi critiquen la poca ambició del Pla de Mobilitat Sostenible

El ple municipal d'aquest dimarts d'Igualada va aprovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Ho va fer amb els vots a favor de Junts...

El Ple d’Igualada aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Igualada (PMUS), amb els vots a favor del govern de Junts...

El Consell va ajudar a trobar feina a prop de 200 persones el 2020

L’Àmbit d’Estratègies de l’Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia va contribuir, el 2020, a la inserció de 195 persones que no tenien feina. Aquest...

Els habitants de Castellolí podran fer ús de la deixalleria de Vilanova

L’Ajuntament de Castellolí posa en marxa un nou servei de recollida de residus voluminosos gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vilanova del...
Compartir