22.8 C
Igualada
Dimarts, agost 9, 2022

La Generalitat anuncia una inversió de 7,8 milions d’euros en obres a tots els municipis de l’Anoia

La Generalitat invertirà 7.783.989€ en els propers quatre anys en els 33 municipis de l’Anoia, una vegada s’ha donat a conèixer aquesta setmana el llistat provisional de l’esperadíssim Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que sempre és rebut com aigua maig per als ajuntaments, doncs gràcies a aquesta eina poden tirar endavant projectes, especialment en els pobles petits, que disposen de pocs diners.
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat dimarts i ahir dijous el PUOSC corresponent a la Vegueria Penedès i a la Catalunya Central, on es reparteixen els municipis de l’Anoia.

“El PUOSC és una eina potentíssima, un programa de referència per a les inversions al món local català i per a la coordinació de les institucions”, ha afirmat Budó durant la roda de premsa de presentació de les dades del pla, una “eina fonamental per al món local” i “llargament esperada pel territori” que el Govern recupera després de 12 anys.
El Departament de la Presidència preveu publicar la resolució definitiva el proper mes d’octubre i que, en atenció especial a la tresoreria dels ens locals i a la situació causada per la pandèmia de Covid-19, s’ha ampliat la bestreta fins al 60% de l’import a l’inici de cada anualitat.

El PUOSC, aprovat a finals del 2019, forma part d’un pla quinquennal que preveu atorgar en total 250 milions d’euros als municipis i comarques de Catalunya. Aquesta xifra situa el PUOSC com un dels instruments més eficaços de suport als municipis petits i mitjans i recupera una línia d’inversió essencial pel finançament d’inversions en infraestructura per a la millora dels serveis als nostres municipis i comarques.

El pla està dotat per al conjunt de Catalunya amb un total de 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions, que en el quadre adjunt ja apareixen sumades, en alguns casos concrets.

D’aquesta manera, entre els ajuts més quantiosos per a l’Anoia destaquen 370.000€ a Sant Martí Sesgueioles per la millora i ampliació d’un edifici de la zona esportiva; 304.500€ per a Sant Pere Sallavinera per a la millora d’un camí ramader; 370.000€ a Copons per al desenvolupament sostenible i impuls estructural de la vila; o 303.000€ per al manteniment de diferents serveis i edificis a Montmaneu.

Destaquen també importants ajuts de 250.000€ -el màxim permès en la primera línia de subvencions-, com els de desenvolupament econòmic i turisme sostenible a Pujalt; l’estabilització del talús del camp de futbol, diverses obres i canvi de gespa a Piera; la millora del nucli de Dusfort a Calonge de Segarra; el projecte del part prehistòric i del Neandertal de Capellades; diferents millores de les instal.lacions esportives de Castellolí; la millora de les xarxes de serveis bàsics a Jorba; o la substitució de la xarxa de distribució d’aigua potable al sector de Rofes, a la Llacuna, entre d’altres projectes de la comarca.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La vilanovina Laura Martínez fitxa pel Levante Las Planas i debutarà a primera divisió

La vilanovina Laura Martínez ha fitxat pel Levante Las Planas de Sant Joan Despí i aquesta propera temporada, amb 23 anys, debutarà a la...

Jordi Badia completa el repte solidari de viatjar d’Itàlia a Noruega en bici

Després de 15 dies de pedalar i de recórrer 3.800 quilòmetres, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia Perea, va creuar dissabte la línia de meta...

“L’assignatura pendent de l’esport igualadí és tenir un equip de futbol sala”

Entrevista a Bernardo Simón, àrbitre de 1a divisió Nacional de Futbol Sala i Delegat de la Delegació Anoia, Baix Llobregat i Penedès-Garraf Soc el Bernardo...

Diagnosi tecnològica per a Santa Margarida de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha rebut una diagnosi tecnològica, que té per objectiu elaborar una anàlisi de la situació actual de l’ajuntament...

La Diputació ha completat l’inventari de camins municipals de Castellolí

La Diputació de Barcelona ha completat l’inventari de camins municipals de Castellolí, un treball que determina la titularitat dels diferents camins existents al terme...
Compartir