13.2 C
Igualada
Dimecres, octubre 28, 2020

La Generalitat anuncia l’ampliació dels plans de reactivació econòmica i social per a la Conca d’Òdena

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat aquest matí, després de reunir-se amb l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i amb la resta d’alcaldes de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, una ampliació dels plans de reactivació econòmica i social per aquells territoris que han patit un confinament que ha afectat especialment el teixit social i productiu.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat que “cal un nou impuls als ens locals que es puguin veure afectats per nous confinaments o que ja hagin patit situacions excepcionals, com és el cas de la Conca d’Òdena”.

En la línia de reforçar aquells territoris especialment afectats per la pandèmia, el conseller ha anunciat una nova línia de subvenció per a territoris com la Conca d’Òdena amb l’objectiu de reforçar els mecanismes de disseny de les estratègies de desenvolupament econòmic i social. Aquesta eina va en la línia de les polítiques d’ocupació i de desenvolupament econòmic local que volem desenvolupar properament a través del Decret d’estratègies territorials.

El conseller ha explicat que “el Govern vol, doncs, potenciar que tots els territoris se’n surtin en igualtat d’oportunitats. Especialment els que tenen més riscos o els que han patit més durament les conseqüències d’aquesta crisi sanitària. Calen aquestes mesures a mida de les necessitats dels ciutadans i ciutadanes que han patit molt en aquesta crisi”

Aquesta línia de subvenció serà un reforç del Pla de reactivació socioeconòmica en l’àmbit del treball i de l’ocupació previst al DECRET LLEI 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

Aquest  pla preveu un conjunt de mesures que estan dirigides a donar suport a les persones treballadores que s’han vist afectades econòmicament i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes i a les petites empreses perquè reprenguin l’activitat i mantinguin la capacitat productiva i els llocs de treball, i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació econòmica a partir de l’anàlisi de les necessitats del seu territori i de la concertació social i territorial.

En la convocatòria actual de la mesura “Plans de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació”, els ens locals poden contractar nou personal tècnic o poden contractar un servei extern. Aquest nou programa que anunciem avui anirà dirigit a ens locals afectats per confinaments que necessitin més personal (nou o dedicació exclusiva de l’ens) o que els hi calgui un nou servei extern per impulsar la reactivació del territori.

Pel que fa als atorgaments del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC); el SOC va atorgar 5.047.595,55€ a la comarca de l’Anoia, el 83% dels quals a la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Per altra banda, la quantitat de la subvenció d’autònoms que es va atorgar a persones treballadores autònomes de la comarca de l’Anoia va ser 105.560,40€, el 53% de les quals es van atorgar a persones treballadores autònomes de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Nova Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) a Igualada
El conseller El Homrani també ha anunciat durant la seva visita que la ciutat d’Igualada tindrà la nova Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Durant el 2021 s’obrirà aquest nou equipament –que fins ara està en funcionament a Vilanova del Camí– que oferirà a la ciutadania tota la cartera de serveis del SOC, com són els tràmits relacionats amb la demanda d’ocupació, informació professional i de l’àmbit laboral, orientació professional, informació sobre processos d’acreditació de competències, tramitació de la Renda Garantida Ciutadania o tramitació de documentació diversa. En aquesta oficina també hi haurà treballador del SEPE per garantir la tramitació de les prestacions que depenen de l’Estat.

Contracte Programa
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat a través del contracte programa en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat 1.119.344,54€ a l’Ajuntament d’Igualada i 2.395.018,99€  al Consell Comarcal de l’Anoia.

Arran de l’impacte social de la pandèmia de la COVID-19 el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va acordar amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Anoia incrementar el suport que el departament presta a l’ens local amb 81.365,7€ extraordinaris a l’Ajuntament d’Igualada i 94.366,9€ extraordinaris al Consell Comarcal de l’Anoia per a dur a terme les següents mesures: ampliar els Serveis d’atenció domiciliària (SAD), posar en marxa equipaments i serveis per facilitar l’atenció i el confinament de persones sense llar mentre duri el període d’emergència, potenciar, consolidar i millorar l’impacte de les accions de voluntariat i posar en marxa sistemes de resposta urgent per a dones que es troben es situació de violència masclista i pera als seus fills i filles.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El ple aprova el conveni per a la construcció del nou campus de salut

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement,...

La Guàrdia Civil deté a Igualada l’empresari Oriol Soler i escorcolla una empresa a les Comes

La Guàrdia Civil ha llançat a primera hora d'aquest dimecres una operació en divesos punts del país, entre ells Igualada, contra un grup d'empresaris...

Som-hi estructura la proposta per a solucionar el repartiment a domicili

El grup municipal d’Igualada Som-hi s’ha reunit amb Anoia Riders i el Gremi d’Hosteleria de l’Anoia per a fer-los arribar la proposta que va...

Convocada per aquest vespre una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil

Davant les detencions que s'han produït a primera hora del matí de diverses persones vinculades amb el món de l'independentisme, 3 d'elles a Igualada,...

Programació doble a l’Aurora amb el Temps Viscut i Molotov

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora oferirà doble programació. El divendres 30 d’octubre tindrà lloc el concert del Cicle Música de Primera...
Compartir