17 C
Igualada
Dilluns, octubre 25, 2021

La Generalitat acredita el Leather Cluster Barcelona, amb seu a Igualada

El programa Catalunya Clústers, promogut per la Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha aprovat la incorporació de Leather Cluster Barcelona.

L’any 2014 el Govern, a través d’ACCIÓ, va posar en marxa Catalunya Clústers. El programa vol implementar una política de clústers que tendeixi a l’excel·lència en línia amb les recomanacions de la Comissió Europea i l’orientació dels principals països referents en aquest àmbit. El seu objectiu és promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment.

Paral·lelament a l’acreditació i com un dels requisits per entrar a Catalunya Clústers, l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), entitat referent a Europa per a l’anàlisi de la gestió dels clústers empresarials, formada per experts de 30 països, ha concedit a Leather Cluster Barcelona el Cluster Excellence Initiative Bronze Label Certificate.

Leather Cluster Barcelona representa els interessos del sector de l’adobat de la pell català i té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l’eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt.

Leather Cluster Barcelona actualment és el conjunt format per més de 40 empreses i entitats de la cadena de valor de la indústria de la pell de Catalunya, entre les quals compta amb A3 Leather Innovation Center UdL i la Universitat de la Pell com a centres que aporten investigació, innovació i formació al sector, la planta de tractament d’aigües dels adobers, planta pionera a Europa per tecnologia i coneixement, el museu de la pell i el de cal Granotes que il·lustren la història de l’activitat adobera a Catalunya des del segle XI i l’Adoberia Bella, seu del clúster i Centre Europeu d’Interpretació de la Pell de Qualitat.
El clúster de la pell català té la seva capital a Igualada, ecosistema de cooperació empresarial, educativa, científica i mediambiental, al voltant de la indústria de la pell únic al món.

Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d’euros, donen feina a uns 1.200 treballadors i exporten el 80% de la producció.
Sota la direcció de Jordi Vidal, el clúster té la intenció d’incorporar nous associats i és obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector de la pell: des del món de la ramaderia fins al de la manufactura, disseny i moda.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Events CB Igualada no abaixa el ritme

DRAFT GRAMANET 60 EVENTS CB IGUALADA 66 Els primers minuts del partit van ser marcats per l'encert per part de les blaves, que aconseguien deixar sense...

Estrena europea amb derrota

IGUALADA HC RIGAT 2 VALDAGNO 3 La pilota aturada va ser clau en l'estrena europea de l'Igualada HC Rigat. I això que els dos gols arlequinats...

El risc de rebrot puja lleugerament a Igualada però la pressió hospitalària segueix sent baixa

Ja fa més d'un mes que el risc de rebrot a l'Anoia no supera els 100 punts, que marquen un risc alt, però en...

Jorba vota àmpliament en contra del polígon industrial del Pla Director

Aquest diumenge 24 d'octubre ha tingut lloc a Jorba la consulta popular múltiple i no referendària que formulava dues preguntes: 1. Esteu d'acord que...

Georgina Gabarró també guanya la Copa Catalana de Curses Verticals i aconsegueix el doblet

Entrevista a Georgina Gabarró, corredora de curses de muntanya Georgina Gabarró ha estat la corredora revelació d’aquesta temporada de les curses de muntanya. L’esportista odenenca...
Compartir