31.3 C
Igualada
Diumenge, agost 7, 2022

La Generalitat acredita el Leather Cluster Barcelona, amb seu a Igualada

El programa Catalunya Clústers, promogut per la Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha aprovat la incorporació de Leather Cluster Barcelona.

L’any 2014 el Govern, a través d’ACCIÓ, va posar en marxa Catalunya Clústers. El programa vol implementar una política de clústers que tendeixi a l’excel·lència en línia amb les recomanacions de la Comissió Europea i l’orientació dels principals països referents en aquest àmbit. El seu objectiu és promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment.

Paral·lelament a l’acreditació i com un dels requisits per entrar a Catalunya Clústers, l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), entitat referent a Europa per a l’anàlisi de la gestió dels clústers empresarials, formada per experts de 30 països, ha concedit a Leather Cluster Barcelona el Cluster Excellence Initiative Bronze Label Certificate.

Leather Cluster Barcelona representa els interessos del sector de l’adobat de la pell català i té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l’eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt.

Leather Cluster Barcelona actualment és el conjunt format per més de 40 empreses i entitats de la cadena de valor de la indústria de la pell de Catalunya, entre les quals compta amb A3 Leather Innovation Center UdL i la Universitat de la Pell com a centres que aporten investigació, innovació i formació al sector, la planta de tractament d’aigües dels adobers, planta pionera a Europa per tecnologia i coneixement, el museu de la pell i el de cal Granotes que il·lustren la història de l’activitat adobera a Catalunya des del segle XI i l’Adoberia Bella, seu del clúster i Centre Europeu d’Interpretació de la Pell de Qualitat.
El clúster de la pell català té la seva capital a Igualada, ecosistema de cooperació empresarial, educativa, científica i mediambiental, al voltant de la indústria de la pell únic al món.

Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d’euros, donen feina a uns 1.200 treballadors i exporten el 80% de la producció.
Sota la direcció de Jordi Vidal, el clúster té la intenció d’incorporar nous associats i és obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector de la pell: des del món de la ramaderia fins al de la manufactura, disseny i moda.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir