La Fundació Pinnae ajuda entitats de l’Anoia pel seu impuls social

0
407

La Fundació Pinnae ha lliurat la línia d’Ajuts als Projectes d’Impuls Social pel Territori 2020 amb una dotació econòmica conjunta de 300.000 euros per als projectes seleccionats. La Creu Roja, l’Associació Salut Mental Catalunya Anoia i l’Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes relacionats (MPS), amb seu a la nostra comarca, han resultat seleccionades.

Durant l’acte celebrat a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer, seguint el protocol d’higiene i seguretat sanitària, ha comptat amb la presència de representants de les 18 entitats escollides de la Convocatòria, que han signat un acord de col·laboració amb la Fundació Pinnae i se’ls ha fet lliurament del diploma de reconeixement que atorga la línia d’ajuts.
Aquesta tercera Convocatòria és de nou una mostra del fort compromís de la Fundació Pinnae amb la societat més propera i enguany encara més en aquesta època de pandèmia  global de la COVID-19 que està afectant molt especialment a totes les persones en risc d’exclusió social.

El lliurament el va fer Martí Solé, President de la Fundació Pinnae que ha  fet ressò de ”com la Fundació assumeix la responsabilitat i el compromís de participar amb tots els seus mitjans en la recuperació de la nostra societat”   i ha conclòs l’acte Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat, a la Vegueria Penedès “posant en valor  el suport i la col.laboració de la Fundació Pinnae amb les entitats socials del territori que s’han bolcat a respondre  amb gran generositat vers les necessitats de les persones”.

L’objectiu de la Convocatòria, que va estar oberta del 5 de maig al 2 de juny, és oferir un suport econòmic a aquells projectes i entitats que treballen per a les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat i que s’executen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

L’àmbit dels projectes que es buscaven,  tenien com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, en situació de malaltia, amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones d’edat avançada i persones amb necessitats socioeducatives.

Aquestes línies de suport es reparteixen en projectes que es desenvolupen en alguna o vàries de les quatre comarques de la Vegueria Penedès. La decisió dels projectes escollits es va prendre el passat 15 de juliol en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae celebrada a Vilafranca del Penedès que, actuant com a Jurat, va atorgar els ajuts sol·licitats als projectes de les entitats següents relacionades amb l’Anoia:
– Creu Roja, Unint punts, creant xarxes. Dirigit a persones en situació de pobresa o en risc o situació d’exclusió social – Àmbit d’actuació: Alt Penedès, Anoia i Garraf.
– Associació Salut Mental Catalunya Anoia. Equip d’intervenció domiciliària – Dirigit a persones amb malaltia, discapacitat i/o problemes de salut mental – Àmbit d’actuació: Anoia.
– Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes relacionats MPS – Suport i atenció a les persones afectades per malalties MPS-Lisosomales i les seves famílies – Dirigit a persones amb malaltia, discapacitat i/o problemes de salut mental – Àmbit d’actuació: Anoia.

El Director Tècnic de la Fundació Pinnae, Antoni Gistau, va destacar l’excel·lent elaboració dels diferents projectes seleccionats, que ara es faran visibles a traves de l’acció de les diferents entitats, que seran els millors aliats, els millors col·laboradors, per dur a terme amb bon fi els recursos emprats a favor dels diferents col·lectius.

Durant l’acte es van lliurar els diplomes a les diferents entitats, i totes elles van manifestar l’agraïment a la Fundació Pinnae per ajudar-los amb la dotació econòmica que els permetrà poder tirar endavant els projectes presentats.

La Fundació Pinnae continua la seva activitat social contribuint a pal·liar els diferents problemes socials, impactant de forma positiva en les persones i en la societat  que ens envolta per superar les dificultats.

Compartir