La Fundació La Caixa aporta 5.000 euros la Fundació Àuria
L

25 d'agost de 2020

La Fundació “la Caixa” ha col·laborat amb el programa “Que el COVID no ens desconnecti”
de la Fundació Privada Àuria amb una aportació de 5.000 euros canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Àuria Fundació és una entitat sense ànim de lucre, amb vocació de treballar per a la promoció, participació social i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, malaltia mental i/o risc d’exclusió social de la comarca de l’Anoia, Baix Llobregat Nord i rodalies, mitjançant la gestió i desenvolupament d’una cartera de serveis per donar cobertura a les diferents necessitats de suport.

El projecte dona resposta a una iniciativa basada en l’emergència sanitària que s’ha viscut. Per les persones amb diversitat funcional, el fet de no poder tenir contacte amb els seus familiars, sumat al desconcert i a la incertesa de la situació i del no saber com estaven realment els seus éssers estimats, ha produït una gran angoixa, creant problemes de conducta. L’entitat amb l’adquisició del material tecnològic i el seu ús, ha fet possible que les persones seguissin connectades al seu entorn, i que s’anés descobrint altres maneres d’estimulació cognitiva, de formació i de millora de l’autonomia personal.

La col·laboració de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, s’ha destinat a l’adquisició de motxilles tecnològiques, les quals consten d’un aparell per fer jocs d’entrenament cognitiu, altaveus per posar música, bombetes intel·ligents per regular el color i la intensitat, endolls intel·ligents, ulleres de realitat virtuals i tauletes. Eines que poden ser adaptades fàcilment a les diferents realitats de cada persona com poden ser limitacions de moviment, dificultats de coordinació oculomanual, dificultats de comprensió, manca de lectoescriptura, etc.

El fet que aquest material sigui fàcil de transportar ha permès que fos utilitzat a les 9 llars residencials, la residència i el conjunt d’habitatges que formen part del Programa d’Autonomia a la Llar, un total de 120 usuaris de l’entitat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta