La Fundació Consorts Guasch agraeix el suport rebut de Bombers, Mossos, Agents Rurals, Policia local i la població de Capellades

104

Aquest matí, els cossos de Mossos, Bombers, Agents Rurals i Policia local de Capellades han participat d’un homenatge davant el centre de la residència Fundació Consorts Guasch per agrair i encoratjar l’equip de professionals que atén el col·lectiu de gent gran que hi viu.

Des de l’inici del brot del Covid-19, el centre ha mantingut aïllades diverses persones que havien donat positiu per contagi de coronavirus. Avui, es mantenen aïllades 13 interns, malgrat que d’aquests 3 han donat negatiu en el test.

Lamenten informar de la mort de 24  persones usuàries des del començament d’aquesta crisi, de les quals 15 persones havien donat positiu de Covid-19, mentre que els altres decessos es vinculen a causes naturals. Els membres del Patronat i tot l’equip de professionals del centre expressen el seu condol i dolor profund a les famílies per aquestes pèrdues que es donen en circumstàncies excepcionals i de confinament, que impedeixen fer un dol i un comiat com seria pertinent.

Ara per ara, la Fundació manté les precaucions i les mesures de seguretat. Gràcies a les autoritats sanitàries, es compta amb material de prevenció que permet atendre les persones amb les màximes garanties de cura i atenció, seguint els protocols establerts.

Davant la impossibilitat de rebre visites i extremar les precaucions, l’equip humà del centre ha iniciat comunicació per videoconferència o trucades entre els usuaris en què ha sigut possible de la residència i els seus familiars.

La Fundació Privada Consorts Guasch es mostra commoguda per l’impacte que aquesta epidèmia ha deixat nosaltres. Agraïm enormement la vocació de servei dels professionals del centre, de les autoritats locals, de les famílies i dels veïns i veïnes de Capellades que han mostrat la seva solidaritat en dies tan difícils. Volem recordar també que l’única manera d’evitar nous contagis, ara per ara és seguir amb l’estat de confinament i evitar tants contactes com sigui possible.