La Fiscalia demana investigar cinc ajuntaments, entre ells Igualada, pel suport a la resolució independentista

58

audiencia-nacional.jpg

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat investigar cinc ajuntaments catalans, entre ells el d’Igualada, per determinar si els seus respectius plens municipals han pogut cometre delictes de rebel.lió i sedició, entre altres, en aprovar una moció de suport a la resolució independentista del Parlament que ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol. Els altres ajuntaments investigats són el de Celrà, el de Girona, la Seu d’Urgell i Sant Cugat del Vallès.
La denúncia, presentada pel fiscal en cap Javier Zaragoza el passat 26 de novembre assenyala que aquests suports a la resolució podrien constituir, també, delictes de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics o usurpació d’atribucions.
De moment en dos d’aquests ajuntaments, el de Celrà i el de la Seu d’Urgell, els jutges han sol.licitat als consistoris, que els enviïn les mocions aprovades i els informes dels secretaris i interventors, així com que els facilitin la identitat dels regidors que van donar suport a les mocions.
L’ACM i l’AMI oferiran assessorament jurídic a aquests adjuntaments, segons han anunciat en un comunicat conjunt, en què les dues entintats municipalistes sostenen que la moció de suport i adhesió a la resolució és una declaración política de carácter simbòlic “sense que aquest fet tingui cap afectació sobre el funcionament de la corporació local ni cap efecte jurídic”.