24.3 C
Igualada
Dimarts, maig 30, 2023

La Fira de l’Ensenyament d’Igualada aplegarà l’oferta formativa d’una quarantena de centres

Els propers dijous i divendres es celebrarà l’onzena edició de la Fira d’Ensenyament d’Igualada, adreçada especialment a joves i famílies així com a tota persona que tingui interès en formar-se i conèixer l’oferta formativa existent. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada, aplegarà 40 expositors d’universitats, escoles superiors i escoles, públiques i privades, que hi presentaran la seva oferta formativa.

La fira comptarà amb tres espais diferenciats: un específic per a l’oferta d’ensenyaments universitaris, l’altre  per a la formació professional i un tercer espai destinat al Punt d’Orientació de la Fira. Aquest darrer estarà format per un equip de professionals de l’orientació dels tres dispositius municipals existents: Ig-Nova Ocupació, La Kaserna i el Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada. Des del Punt d’Orientació de la Fira d’Ensenyament d’Igualada s’orientarà i informarà de manera personalitzada i presencial a totes les persones que ho necessitin.

La Fira està oberta a tota la ciutat però va especialment adreçada als joves estudiants d’entre 15 i 16 anys que tot just s’acaben de treure el títol de secundària i que es troben davant la necessitat de decidir com encarar la seva formació educativa a partir d’ara. Es tracta d’un certamen molt útil per conèixer el detall dels diferents tipus d’estudis i és molt ben valorat tan pels joves com per les seves famílies, que també són visitants habituals de la fira.

En altres espais de la fira també s’hi podran trobar instituts, exposant la seva oferta d’ensenyaments reglats, de cicles formatius o de programes de formació i inserció i, a més, altres centres a la mateixa ciutat i cossos de seguretat i emergències, com ara els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals o els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

A més dels expositors i del Punt d’Orientació, també s’han programat dues xerrades informatives i presencials adreçades a joves i famílies. La primera, que va adreçada a estudiants, porta el títol “Motius per continuar estudiant” i se celebrarà el dijous 23 de març a les 9:30h a l’Escorxador. La segona, adreçada a famílies, tindrà lloc també el dijous 23 de març a les 17:30h a l’Escorxador i porta el títol “Itineraris educatius després de l’ESO i paper clau de les famílies”. Les dues xerrades són gratuïtes i estan obertes a tothom, però cal fer inscripció prèvia a la pàgina web www.activitatsk.igualajove.cat

L’onzena edició de la Fira de l’Ensenyament d’Igualada té entrada gratuïta i es podrà visitar el dijous 23 i divendres 24 de març de 9 a 14h de matí i de 15 a 19h de la tarda.

Per a més informació podeu consultar el web: www.firaensenyamentigualada.cat on hi ha detallada l’oferta formativa post obligatòria dels centres públics i concertats de la capital de l’Anoia: l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Joan Mercader, l’Institut Pere Vives Vich, l’Institut Badia i Margarit, l’Escola Pia, l’Acadèmia Igualada, el Centre de Formació d’Adults Anoia, l’Escola Municipal d’Art La Gaspar, l’Escola Municipal de Música i el Campus Universitari Igualada-UdL.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Llibertat provisional per al detingut per una presumpta agressió sexual a Igualada

El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha decretat llibertat provisional per a l'home de 38 anys acusat d'haver drogat i violat una dona a...

Enquesta: creus que hi haurà grans canvis al teu municipis després de les eleccions?

Després de dues setmana de campanya electoral, el passat diumenge es van celebrar les eleccions municipals que van servir, en alguns casos escollir un...

El Mercat de la Masuca acull una exposició de fotografies del Gremi de Traginers

Fins al 21 de juny, el Mercat de la Masuca exhibirà una selecció especial de fotografies històriques de la història del Gremi de Traginers...

Últimes notícies