La Festa Major de Vilanova del Camí ja és aquí!

138

El programa de la Festa Major 2019 de Vilanova del Camí ja és punt. L’aposta per l’humor i la música són els dos aspectes que la regidora de Festes Eva Vadillo ha destacat d’un ampli ventall d’actes que convidaran al gaudi de tots els públics.

A partir del 29 d’agost i fins el 2 de setembre una cinquantena d’activitats tornaran a convocar la ciutadania als carrers i places de Vilanova del Camí. D’una banda, aquells actes més tradicionals que no poden faltar a la festa, com assenyala Vadillo: “la proclamació de les pubilles, la sardinada, la cercavila… però també d’altres, perquè ens agrada innovar i per tant cada any tractem d’incorporar algunes novetats”. És el segell que la regidora vol afegir a l’organització de la festa, perquè com afirma la valoració que en va fer el públic l’any passat va ser molt positiva. “És un repte personal superar-nos cada any”. 

L’humor i la música, afegeix, “són dos dels ítems que s’han tingut més en compte per garantir l’ambient festiu juntament al fet de pensar en tothom i planificar un programa en què tothom tingui el seu espai”.

D’aquí també que el concert de dissabte, un dels plats forts de la festa, enguany amb l’actuació de David DeMaría, es pensi any rere any amb un caire més aviat de concert comercial, diu Vadillo, perquè el que ens agrada és que el pugui gaudir tota la família i no tancar-lo a un públic concret.

De fet, per a públic de perfil més específic ja hi ha altres activitats, com l’Embarraca’t que de la mà de la Xispa satisfà als més joves sobretot amb la gira del Va parir Tour de Flaixbac. Enguany, a més, l’Embarraca’t s’ampliarà una tercera nit, amb una actuació de final de festa bastant més oberta pel que fa a l’edat del públic: el concert d’Hotel Cochambre, una companyia referent en les versions musicals.

Segons afirma Vadillo, que també és regidora de Joventut, la seva intenció és “potenciar l’àrea i fer que sigui molt més transversal, d’aquí que també es doni cabuda a un dia més festiu i amb un acte que dona cita als joves i als no tan joves”.

Mesures concretes per reforçar la seguretat i millorar la sostenibilitat mediambiental de la festa

Aquest any des de la regidoria de Festes posaran encara major atenció al tema de la seguretat per tal de viure una celebració sense ensurts o si més no per estar preparats davant l’elevada afluència d’assistents que caracteritza alguns dels actes.

“Cada any intentem millorar els nivells de seguretat dels diferents actes, en tots els sentits, perquè considerem que és un dels aspectes més importants” expressa Vadillo. Enguany, de la mà de la regidoria d’Igualtat es vetllarà per donar un pas més en la implantació del Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci, on les violències sexuals cap a les dones gaudeixen de més impunitat.

“Tal i com es va aprovar per ple el novembre”, recorda Vadillo, “els Punts Liles és una de les mesures que contemplava i per tant estem complint amb el que vam aprovar amb el convenciment que la informació i la sensibilització és bàsica”.

En la Festa Major 2019, concretament el divendres 30 i el dissabte 31 d’agost, des de la mitjanit i fins a les 7 del matí, hi haurà una carpa del Punt Lila d’informació i atenció amb dues professionals especialitzades en violències sexuals, a la zona de l’Embarraca’t (al costat del CAP) per atendre a qui ho necessiti i davant les diferents formes d’agressió sexual que poden anar des de les mirades sexuades no desitjades i continuades, a l’assetjament i tocaments, passant pels comentaris masclistes, fins a les agressions físiques.

D’altra banda, la Festa Major també vetllarà per la sostenibilitat “amb la implantació d’un Protocol d’Ambientalització que serà una prova pilot i que es vol promoure en tots els esdeveniments”, explica Vadillo “amb mesures respectuoses per reduir l’impacte ambiental”.

Estreta col·laboració de les entitats locals per fer la festa més gran

El programa ha tornat a comptar novament amb la col·laboració de la Comissió de Festes i de l’associació juvenil La Xispa, així com de les entitats vilanovines, tant des de l’àmbit cultural com esportiu. Eva Vadillo aprofitava per agrair el suport de tothom i també dels que vetllaran durant la celebració per l’organització i la seguretat, com el personal municipal de Cultura, Brigada i Policia Local, així com també a Protecció Civil.