9.6 C
Igualada
Diumenge, gener 24, 2021

La Festa del Sant Crist d’Igualada es podrà seguir per Internet

Degut a les circumstàncies excepcionals que està vivint la ciutat d’Igualada i arreu del món, provocades per la pandèmia del COVID 19, enguany les Festes del Sant Crist d’Igualada, han de veure modificat el seu format de forma substancial.
Tot i això, i fidels a una tradició que enguany ja suma 430 anys, es mantindran uns actes que esperen ser prou concorreguts degut a les noves tecnologies que han arribat a la majoria de les llars.
D’aquesta manera, el dimarts dia 14 d’abril, a les 11 del matí, tindrà lloc la tradicional Missa Solemne a l’església de Santa Maria, presidida per Mn Xavier Bisbal, prior eclesiàstic. La celebració serà a porta tancada, i per tant, sense que els feligresos hi puguin assistir presencialment. Tot i això, per qui ho vulgui seguir, es podrà fer a través d’internet i en directe, a través del canal de youtube del Bisbat de Vic, al següent enllaç:
https://m.youtube.com/channel/UCHVSVgTXAgtB05wZeH86ohA o anant a www.youtube.com, posant en el cercador Bisbat de Vic, es pot trobar fàcilment.
La processó de la tarda per motius de les normes de confinament dictades per les autoritats queda suspesa.

El Viacrucis de Divendres Sant, des de casa

Els Priors del Sant Crist també informen que el Divendres Sant, dia 10 d’Abril, a les 11 del matí, tindrà lloc el tradicional Viacrucis, enguany també modificat en el format degut a la pandèmia del Coronavirus. Concretament, serà un Viacrucis, que es farà des de la Basílica de Santa Maria, a porta tancada, però que es podrà seguir des de les llars per internet en directe clicant a l’enllaç https://zoom.us/j/432410456. Quan l’aplicació demani l’ID de la Reunió s’haurà de posar 432410456. Aquest canal és el mateix des del qual cada dia a les 8 del vespre es pot seguir la missa des de l’Església de Santa Maria, i també des d’on es retransmetran els actes de la Setmana Santa cada dia en format videoconferència.

També el dilluns dia 13 d’abril, en la missa que cada dia a les 8 del vespre es transmet des de la Basílica de Santa Maria, s’hi inclourà el cant de vespres que tradicionalment s’ofereix en aquesta jornada. La celebració serà presidida per Mn Josep Massana, rector de la parròquia de la Soledat d’Igualada.

Cal indicar que mentre duri la situació de pandèmia, i també com a una mesura excepcional, la imatge del nostre Sant Crist seguirà situada en el manifestador de l’altar major de la Basílica de Santa Maria.
Sens dubte, unes circumstàncies històriques han obligat a modificar el format d’una celebració, que espera mantenir el grau de participació i devoció d’altres ocasions, si bé enguany, d’una manera diferent. Els Priors del Sant Crist, quan les circumstàncies de la pandèmia ho permetin, estudiaran la celebració d’algun acte commemoratiu que pugui reunir presencialment els devots del nostre Sant Crist d’Igualada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’ACA acaba la neteja de la llera del Torrent Cal Valls Sant Miquel d’Òdena

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat aquest mes de desembre de 2020 el Programa de manteniment i conservació de lleres a Òdena corresponents...

Un estudi diagnostica la prostitució a l’Anoia i la Catalunya Central

L’exercici de la prostitució i el seu abordatge ha estat una qüestió de constants debats polítics, socials i acadèmics en els últims anys. Amb...

Igualada Mentoring posa en contacte a 40 mentors i autònoms

El programa de suport per a micropimes i autònoms, impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Igualada Mentoring, ja està en...

Superar obstacles

Quina primeria d’any! En el camp d’allò més concret i local l’aferrament de la pandèmia continua condicionant del tot la nostra vida, amb les...

L’Orquestra Terres de Marca: tot una incansable i exitosa trajectòria des del 2010

La meva personal i especial vinculació amb el municipi de Castelldefels m’ha permès, recentment, de poder participar d’una forma directa i -com no- entusiasta...
Compartir