20.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

La Diputació lliura a l’Ajuntament el Pla Director de la muralla de la Tossa de Montbui

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el Pla Director de la muralla de la Tossa de Montbui. El Castell de La Tossa està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Aquest conjunt està format per una muralla perimetral, de la qual aparentment queden molt poques restes, i que al seu interior engloba el mateix castell, l’església de Santa Maria, la sagrera i les feixes dels seus voltants.

Actualment es poden localitzar dos punts on queden restes conservades de la muralla a la vista, i en d’altres simplement s’intueix les seves traces o forma part dels murs de contenció i les feixes.

El Pla Director té per objectiu l’estudi de les restes actuals per situar el seu traçat, així com establir les actuacions necessàries per portar a terme la seva recuperació i posada en valor. Aquest document ha analitzat el conjunt i ha de prescrit i valorat econòmicament les actuacions necessàries per tal de conservar-lo potenciant els seus valors històrics, arquitectònics i simbòlics.

El Pla estableix tres fases d’actuació. Una primera fase de desbrossada del traçat de la muralla, excavació arqueològica i consolidació dels trams existents. Una segona d’aclarida de la vegetació per recuperar la visibilitat del castell i adequació a la visita pública i una tercera de interpretació dels trams perduts de la muralla.

El Pla director ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Vilanova posa en marxa una prova pilot per a fomentar el consum de fruites entre els joves

L’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà en marxa una prova pilot per a promoure els hàbits d’alimentació saludables entre el jovent i especialment el...

Últimes notícies