La CUP presenta candidatura “rupturista per a reinventar Igualada”
L

13 d'abril de 2015

MG_0217.jpg

La CUP ha presentat aquest dissabte una candidatura rupturista per a reinventar Igualada, en un acte de suport que ha aplegat 100 persones a la plaça de l’Ajuntament. La llista per a les eleccions municipals del 24 de maig l’encapçalen Albert Mateu, Eva Pedraza, Carles Costa, Alba Ortínez i Paka Cañete. Una candidatura de 26 noms, farcida de gent provinent dels moviments socials i del teixit associatiu de la ciutat, que es pot consultar a www.cupigualada.cat.

L’acte de presentació de la llista electoral i els eixos s’ha obert amb la representació d’una assemblea oberta d’un centenar de veïns, entre militants i simpatitzants, per escenificar el seu caràcter participatiu i col·lectiu, allunyat de personalismes. Així, diverses veus han explicat per què cal que el projecte municipalista arribi a l’Ajuntament i quines són les propostes destacades dels vuit eixos programàtics de la CUP. Se’n pot veure una crònica en vídeo a
https://youtu.be/68ckmBcdspQ.

En concret, són: garantim els drets socials i l’habitatge digne; poder popular: transparència, participació i autogestió; cap a una nova economia social al servei de les persones; per una Igualada amb Residu 0; per la independència i l’obertura d’un procés constituent; una Igualada atractiva pel jovent; repensem el model de ciutat; i igualtat d’oportunitats i polítiques feministes. Les propostes destacades de cadascun ja es poden consultar al web, on aviat hi haurà tot el programa electoral.

Per exemple, la CUP aposta per fer efectiva la moció aprovada sobre habitatges buits de propietat bancària, reorientar el pressupost cap a la creació d’ocupació fugint de la política de promoció de grans esdeveniments buits de contingut, dignificar la vida de tot el jovent amb polítiques actives d’ocupació i de participació, fer un referèndum sobre les decisions clau -com un nou POUM- que afecten el model de ciutat, garantir els serveis municipals de treballs de cures d’àmbit familiar com escoles bressol o serveis de suport a la gent gran, o publicar la informació rellevant dels projectes i les dades en format obert.

En resum, la CUP aposta per un Ajuntament al servei dels drets socials i laborals, que impulsi alternatives com l’economia social i la banca ètica, que cooperi per eradicar la pobresa i acabar amb els desnonaments, o que apoderi tant el teixit associatiu com a ciutadans actius que participen regularment en la política municipal. Tot plegat, en el marc d’una Igualada que relligui la independència a la millora de les condicions de vida de la gent i a l’inici d’un procés constituent des de la base.
Foto: Pol Vila.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta