8.4 C
Igualada
Dilluns, 4 desembre 2023

Un article de

La CUP de Tous demana canvis de model en la Festa Major
L

Publicitat

La CUP de Tous ha fet públic un comunicat en què demana diversos canvis en la Festa Major del municipi, que han volgut focalitzar en tres eixos principals. El primer d’aquests és el canvi de model. Des del partit municipalista es mostren contraris a l’actual model de Festa Major, en què diuen que l’Ajuntament “encarrega amb poc temps i a dit a certs grups de joves (normalment pertanyents a una sola colla d’amics). Aquests grups de joves, en certes ocasions, s’han sentit amb l’obligació d’organitzar quelcom ja que o ho feien elles o no hi hauria activitat d’oci nocturn a la Festa Major”. Així doncs, des de la CUP creuen que “estem molt contentes que després de l’última Festa Major, els joves de Tous vulguin trobar-se per repensar aquests espais d’oci i quin ha de ser el seu paper com a organitzadors de la festa”, a més de demanar al govern que escolti aquestes propostes.

El segon eix que exposen en el seu comunicat, la CUP critica la inseguretat que s’ha viscut aquesta Festa Major, especialment per part de noies, quan tornant de festa part de l’enllumenat públic estava apagat. En un principi, el motiu per tenir els llums apagats, era dissuadir els grups de joves fent “botellón” pel poble però, des del grup polític expliquen que “s’ha vist que no només no va funcionar aquesta estratègia sinó que va ser contraproduent pel que fa a la sensació de seguretat per algunes noies”. També en aquest sentit, des de la CUP creuen que hauria estat convenient la presència d’un punt lila durant la Festa Major.

Finalment, el darrer punt del seu comunicat, la CUP proposa diverses mesures per reduir l’incivisme. Tot i ser conscients que “és una tasca difícil controlar les actituds individuals i col·lectives de certes colles de joves que fan botellón i desenvolupen actituds violentes i de poc respecte al mobiliari urbà, des del partit proposen, entre altres accions, no apagar els llums durant la nit, repensar el model de festa perquè el perfil de persones que hi anirà també serà diferent, la sensibilització sobre el consum d’alcohol i drogues o una major coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Des de la CUP de Tous, tanquen el comunicat “estenent la mà al govern per
construir conjuntament polítiques dels joves i per als joves des d’una participació real i
horitzontal que els representi veritablement”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies